Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Taevalik mustika-banaanimoos

Argitoidud

Taevalik mustika-banaanimoos

Tiina Lebane Moodsad moosid
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Mari-Liis Ilover
Mustikamoos on klassika, mida tänapäevasel sügavkülmutamise ajastul keedetakse ehk varasemast harvem. Seda enam tasub proovida tõesti taevalikku, sametiselt pehme maitsega mustika-banaanimoosi. Moos sobib nii saiaviilu kui ka pannkoogi peale, nii küpsisetordi kui ka saiavormi sisse. Aga kõige-kõige parem on seda otse purgist süüa!

20-40 min

Retsept
1 tk Suur banaan
200 g Metsamustikad
200 g Suhkur
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
450 ml

1. Puhasta mustikad ja suru suurem osa kahvliga kergelt katki. Koori ja viiluta banaan ning suru viilud kahvliga läbi.

2. Pane viljad koos suhkruga potti, pigista peale sidrunimahl ja lase tasasemalt tulel keema tõusta. Eemalda vaht.

3. Keeda moosi ilma kaaneta ja vaikselt mulisedes 10–12 minutit, sega aeg-ajalt. Kui keedus muutub paksemaks ja vahtu juurde ei teki, siis on moos valmis.

4. Vala moos purki, sule kaas, lase maha jahtuda ja säilita jahedas.

HEA TEADA!
Banaan muudab moosi tihedamaks ja seetõttu võid siin kasutada nii tavalist valget kui ka karamellist toor-roosuhkrut (muscovado’t). Pealegi võid värsket moosi sügavkülmutatud marjadest valmistada ka talvel.

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree