Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Põldmarja-nektariinimoos

Argitoidud

Põldmarja-nektariinimoos

Tiina Lebane Moodsad moosid
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Mari-Liis Ilover
Kodumaised põldmarjad ja võõramaa nektariinid annavad kokku väga mesise mekiga moosi. See on ehtne pannkoogimoos! Või rosinakukliga söömiseks, külm piim kõrval ... Peenema maitse ihaleja võib moosi hulka hakkida ka paar rosmariinioksa.

üle 60 min

40 minutit + 30 minutit suhkruga seismiseks

Retsept
600 g Nektariinid
500 g Põldmarjad
350 g Moosisuhkur
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
1 l

1. Pese nektariinid kuuma veega, poolita ja eemalda kivid. Lõika viljad umbes poolesentimeetristeks tükkideks. Loputa põldmarjad ja nõruta. Kui tõstad marjad ja nektariinitükid kaalule, siis peaks kokku olema umbes kilo värsket moosikraami.

2. Sega viljade hulka moosisuhkur, pigista peale sidrunimahl ja sega läbi. Lase kaetult umbes 30 minutit seista.

3. Lase moosil tasasemal tulel keema tõusta, eemalda vaht ja lase moosil õrnalt mulisedes 10–15 minutit keeda.

4. Kui soovid, püreesta kuum moos kergelt. Aga otsest vajadust ei ole, pigem maitseb pisut tükiline moos pareminigi.

5. Jaga kuum moos ettevalmistatud purkidesse, keera kaaned kinni ja hoia purke 5 minutit tagurpidi. Siis pööra purgid ringi ja lase maha jahtuda.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool