Argitoidud

Adžika

Keskmine hinne: 1.91 Allikas: Eesti Naine Autor: Lia Virkus
Selline mõnus krehvtine segu võiks olla kodus alati olemas! Nüüd suve lõpus on õige aeg seda valmistada – on, mida talvel mekkida ja sõpradelegi kinkida.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Purusta kooritud ja tükeldatud õunad, paprika, tomatid ning pipar köögikombainis, lisa hulka riivitud porgand. Kuumuta kõik suures potis keemiseni ja keeda tund tasasel tulel, aeg-ajalt segades.

2. Lase natuke jahtuda ja lisa purustatud küüslauk, õli, sool ja suhkur. Sega läbi, lisa ka äädikas. Sega veel kord ja tõsta kuumalt purkidesse. Säilita külmas.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
leeni 01.aug 2016 17:34
Miks seda rooga täiesti vale nimega nimetatakse? Tegelikult nii ei tohiks teha, mõelge, kui keegi nimetaks midagi sarnast nt mulgipudruks. Adžika on väga konkreetne kõrvaltoit, mis koosneb tšillist, küüslaugust ja soosast, ei mingeid porgandeid, paprikat, tomateid, õli, suhkrut, äädikat ja veel õunu selles algses retseptis tegelikult ei ole. Tõsi adžikale lisatakse tomatit ja ploomipüreed ja maitserohelist, millega saadakse kaste tsatsibeli, adžikast tehakase ka teisi kastmeid, kuid nendel on ka teised nimed. Kuid nimetada mingit suvalist hoidist adžikaks ei tohiks - mingi austus teste rahvaste kultuuride vastu võiks ikka olla.
1