Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Sõstra-tikrikook keefiritainaga

Argitoidud

Sõstra-tikrikook keefiritainaga

Pille Enden Väike marjakoogiraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Lihtsalt valmiv kook on pehme, mahlane ja hapukas ning maitseb nagu maavanaema tehtu. Suvepäeval koos klaasi külma piimaga on see lausa võrratu!

40-60 min

15 minutit + 35–40 minutit ahjus

Retsept
2 tk Muna
3 dl Suhkur
1 dl Toiduõli
2 dl Keefir
1 tk Suur banaan
1 tl Küpsetuspulber
2 dl Nisujahu
1 dl Manna
300 g Marjad (sõstrad ja tikrid)
1 spl Peenikesed kaerahelbed
Või vormi määrimiseks
Serveerimiseks tuhksuhkur ja sõstrad
10tk

1. Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa õli ja keefir ning sega läbi. Siis lisa kahvliga püreestatud banaan. Sega
jahu ja manna küpsetuspulbriga, sõelu taina hulka ja sega läbi.

2. Määri 26 cm läbimõõduga koogivorm võiga ja riputa üle kaerahelvestega.

3. Kuumuta ahi 180 kraadini. Pane marjad vormi, kalla peale tainas ja küpseta kooki 35–40 minutit või kuni kook on pealt kuldpruun ja sissetorgatud tikk väljub puhtana.

4. Lase jahtuda ja kummuta vormist välja. Kaunista tuhksuhkru ja marjadega.

KOMMENTAARID

Maria 08.aug 2017 11:09
Kuhu lisada 30 g võid? Koostisainetes on 30 g võid ja eraldi või vormi määrimiseks.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool