Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Mustikakeeks Kreeka pähklitega

Argitoidud

Mustikakeeks Kreeka pähklitega

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Pähkline mustikakeeks maitseb suveõhtul piparmünditee kõrvale eriti hea.

üle 60 min

Retsept
100 g Või
2 tk Muna
2 tk Banaan
1.5 dl Hapukoor või maitsestamata jogurt
1 dl Kreeka pähklid
4 dl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
2 dl Suhkur
1 tl Vanillsihkur
1 tl Kaneel
2 dl Mustikad
8-10 tk

1. Sulata või ja lase jahtuda.

2. Vahusta munad suhkrutega tugevaks vahuks, sega hulka väheke jahtunud sulavõi.
 
3. Koori banaanid ja vajuta kahvliga peeneks, lisa koos hapukoorega tainasse. Haki pähklid ja sega koos kuivainetega taina sisse. Viimaks sega hulka ka mustikad ja kalla võiga määritud keeksivormi (1,5 l).

4. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 50–60 minutit, kuni keeks küpseb vormi servadest lahti või sissetorgatud tikk jääb kuivaks.

5. Lase 5 minutit vormis jahtuda ja kummuta siis restile jahtuma.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes