Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Küpsetatud lõhe-sushi Ponzu kastmega

Argitoidud

Küpsetatud lõhe-sushi Ponzu kastmega

Tuuli Mathisen Veski Mati
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tuuli Mathisen
Sushi on paljude lemmikuks saanud ja sushi rullimisest on saanud omamoodi seltskondlik tegevus. Paljudele on aga üllatuseks, et sushi’t võib ka ahjus kiirelt röstida. Nii muutub Ameerika stiilis rikkalik toorjuustuga sushi eriti mõnusaks. See on seest kreemjas ning pealt kergelt krõbe.

40-60 min

Retsept
portsjonile
5 dl Sushi-riis
6 spl Mirini
6 spl Riisiäädikas
3 spl Suhkur
3 spl Ponzu kaste
1 dl Kanapuljong
200 g Külmsuitsutatud lõhefilee - nahata ja õhukeste viiludena
1 pk Norilehed
1 tk Pikk kurk
200 g Toorjuust
1. Keeda sushi-riis vastavalt pakendil olevale õpetusele. Lisa keenud riisile pool mirinist ja riisiäädikas ning sega kõik läbi.

2. Kastme jaoks sega pannil või kastrulis omavahel ülejäänud mirin, suhkur, Ponzu kaste ja kanapuljong. Lase vaiksel tulel keeda, kuni kaste on umbes poole võrra kokku keenud. Jahuta.

3. Koori kurk ja lõika ribadeks. Lõika ka lõhe ribadeks.

4. Laota jahtunud riis sushi-matile asetatud norilehele ja laota ühtlase kihina laiali. Et vältida riisi kleepumist käte külge, hoia külm vesi käepärast. Määri riisile kiht toorjuustu ja aseta laialilaotatud riisi ühte otsa ribadena kurk ja lõhe. Kasutades sushi-matti, rulli sushi võimalikult tugevalt kokku.

5. Lõika sushi parajateks tükkideks ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ja õliga määritud ahjuplaadile. Võid rulli veel õliga piserdada, et norileht krõbedamaks muutuks.

6. Aseta 3–5 minutiks eelkuumutatud ahju grillielemendi alla. Tõsta kohe ahjust välja võttes taldrikule, nirista peale kastet ja serveeri kohe. Serveerides lisa värsket hakitud rohelist sibulat, ingverit, wasabi’t ja sojakastet.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes