Argitoidud

Arancini ehk riisipallid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Veski Mati Autor: Tuuli Mathisen
Itaalia köögist pärit kelmikates kuldsetes suupistepallikestes on peidus riis ja ohtralt juustu. Tegemist ei ole küll kõige figuurisõbralikuma toiduga, kuid külluslik maitse ja mõnus sulanud juust õigustavad väikest patustamist igati. Sealjuures saab siin edukalt ära kasutada eelmisel päeval järele jäänud risoto.
Valmistusaeg: üle 60 min

1 tund + tund aega külmkapis hoidmiseks

Kogus: 4 portsjonit
1. Lase puljong keema tõusta, lisa vajadusel sool ning keeda vaiksel kuumusel riisi umbes 20 minutit. Laota riis laiale pinnale jahtuma ning jahuta täielikult. Sega omavahel riivitud mozzarella ja parmesan ning petersell.

2. Klopi teises kausis munad lahti. Lisa jahtunud riis, juustud ja umbes 1/3 pankopaneeringust. Veereta saadud tainast väikesed pallid ning rulli neid ülejäänud paneeringus. Aseta pallikesed külmkappi vähemalt üheks tunniks või ka üleöö. Vajadusel veereta pärast külmkapist võtmist pallikesi veel paneeringus.

3. Kuumuta pannil või kastrulis korralik kogus õli ning friti pallikesi osade kaupa kuumas õlis, kuni need on igast küljest kuldpruunid. Nõruta majapidamispaberil ning serveeri kohe. Vajadusel puista pallikestele veel soolahelbeid. Serveeri koos erinevate dippidega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa