Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Lihapallid itaaliapärases tomatikastmes

Argitoidud

Lihapallid itaaliapärases tomatikastmes

Kadi Kõiv LCHF
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Meeli Küttim

40-60 min

Retsept
portsjonile
LIHAPALLID
1 kg Maheveise hakkliha
1 tk Suurem sibul
1 tk Munakollane
1 dl Pofiber (müüakse LCHF Poes, www.lchfpood.ee)
1 dl Lihapuljong
1 dl Rõõsk koor 35%
2 tl Sool
1 ml Valge pipar
50 g Praadimiseks sea- või veiserasv
KASTE
500 g Purustatud tomateid
300 ml Kondipuljong
1. Pane pofiber puljongi ja vahukoore sisse paisuma. Tükelda sibul (köögikombainis või käsitsi) väga peeneks. Sega kõik lihapallide
koostisained omavahel ja vooli pallid (tänu pofiberile on neid lihapalle tõesti kerge siledaks voolida).

2. Aja praepann kuumaks ja pane pannile piisav kogus sea- või veiserasva. Prae lihapallid kiiresti kuumas rasvas pruuniks (ära prae liiga kaua, muidu lähevad kuivaks).

3. Tõsta panni kõrvale malmist haudepott ja pane sinna kastme koostisosad. Lase kaste haudepotis kergelt podisema ja tõsta
praetud lihapallid järjest kergelt podiseva kastme sisse. Jäta potike minimaalsele kuumusele 30–45 minutiks hauduma. Serveeri koos soolvees hautatud brüsseli kapsastega.

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 15.aug 2016 09:08
Kastmeained nüüd olemas. Aitäh veast teada andmast!
Maret 14.aug 2016 14:37
Kus need kastme koostisosad retseptist leian?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke