Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Mustika-õunapirukad

Argitoidud

Mustika-õunapirukad

Kertu Lukas Suhkruingli magusad lauad
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Katrin Press

40-60 min

Retsept
TAINAS
400 g Või
400 g Suhkur
600 g Nisujahu
1 tl Vanillsuhkur
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
2 tk Muna
TÄIDIS
1.25 kg Õunad (kooritud, puhastatud ja tükeldatud)
400 g Mustikad
50 g Või
2 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
200 g Suhkur
2 spl Maisitärklis
MÄÄRIMISEKS
1 tk Muna
15 tk

1. Sega kokku või, suhkur, jahu, vanillsuhkur ning sidrunikoor ja -mahl. Lisa juurde munad ja sõtku ühtlaseks tainaks. (Ära üle sõtku, hakkab venima.) Pane jahedasse kohta seisma.

2. Täidise tegemiseks sulata kastrulis või, pane sinna õunatükid, mustikad, sidrunikoor ja -mahl ning suhkur. Hauta, kuni õunad on enam-vähem pehmed. Lahusta maisitärklis väheses külmas vees ja lisa segule. Kuumuta veel korraks ja tõsta siis jahtuma.

3. Määri 15 väikest, umbes muffinisuurust vormi õliga ja raputa üle jahuga. Rulli tainas lahti, lõika sellest sobiva suurusega tükid ja vooderda nendega vormid (ära jäta õhumulle).

4. Tõsta igasse vormi täidist ja rulli neile peale kaaned. Torka kaantele sisse õhuauk. Määri tainaservad munaga, pane peale kaas ja määri
pealt jälle munaga. Tõsta 180kraadisesse ahju ja küpseta, kuni pirukad on valmis.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes