Argitoidud

Mustikakook pähklisel põhjal

Keskmine hinne: 4.19 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Marika Blossfeldt
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Pane ahi 200 kraadi juurde kuumenema. Pane põhja tarvis jahvatatud pähklid suurde kaussi. Kuumuta väikses potis vahtrasiirupit, kookosrasva ja soola, kuni rasv on sulanud. Vala segu pähklijahule ja sõtku ühtlaseks massiks.

2. Pane tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva 26 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja võiga määritud seintele nii, et tekib koogipõhi ja 2,5 cm kõrgune äär. Torka tainasse kahvliga mõned augud. Küpseta 10 minutit või kuni põhi muutub kuldseks. Võta ahjust välja ja lase restil jahtuda.

3. Täidise tarvis klopi väikses kausis õunamahl koos tärklisega läbi, tõsta kõrvale. Kuumuta pisikeses potis keskmisel tulel vahtrasiirup, mandliekstrakt, sidrunikoor ja sool, lase siis paar minutit haududa.

4. Lisa 240 ml mustikaid ja sega, kuni marjad lähevad katki ning vedelik muutub lillaks. Vähenda kuumust ja lisa vispliga segades tärklisesegu. Kui vedelik on paksuks läinud, lisa ülejäänud mustikad ja sega. Vala mustikasegu koogipõhjale ja silu ühtlaseks.

5. Lase koogil vähemalt tund aega jahedas ruumis või külmkapis tarduda. Serveeri niisama või vahukoorega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa