Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Peedi-läätsesalat kitsejuustuga

Argitoidud

Peedi-läätsesalat kitsejuustuga

Lia Virkus Oad, herned, läätsed
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kihiti vaagnale laotud salat marineeritud läätsede ja peediga, mida kaunistavad granaatõunaseemnetest pärlid, võlub sööjaid juba oma välimusega, maitsest rääkimata.

40-60 min

Retsept
portsjonile
5 tk Väiksem keedetud punapeet
2 dl Läätsed (soovitavalt mustad beluuga läätsed)
1 dl Oliiviõli
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
1 dl Hakitud värske petersell
1 spl Veiniäädikas
Sool
0.5 tk Värske punane tšillipipar
2 tk Küüslauguküüs
1 peotäis Rukola
200 g Soignoni kitsejuust
PEALE
1 tk Granaatõuna seemned
1 spl Kuusevõrse- või vahtrasiirup
Must pipar
1. Pese läätsed voolava vee all ja keeda pehmeks (20–25 minutit).

2. Sega kokku pool oliiviõlist, sidrunist pressitud mahl ja petersell. Tükelda peedid ja sega sidruni-õlikastmega, lisa ka sorts veiniäädikat ja sutsuke soola. Jäta marineeruma, kuni läätsed keevad ja jahtuvad.

3. Riivi küüslauk, sega koos hakitud tšilli ja sortsu oliiviõliga läätsede hulka, maitsesta soolaga.

4. Laota salativaagnale pestud ja kuivatatud rukola, seejärel peedid ja lõpuks ka läätsed. Nirista üle veel vähekese oliiviõliga ja laota peale viiludeks lõigatud kitsejuust. Puhasta granaatõunaseemned ja puista salatile. Jahvata peale veel musta pipart ja soovi korral nirista salatile väheke kuusevõrse- vm siirupit. Annab kauni läike ja hea maitse.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes