Argitoidud

Peedi-läätsesalat kitsejuustuga

Keskmine hinne: 1.94 Allikas: Oad, herned, läätsed Autor: Lia Virkus
Kihiti vaagnale laotud salat marineeritud läätsede ja peediga, mida kaunistavad granaatõunaseemnetest pärlid, võlub sööjaid juba oma välimusega, maitsest rääkimata.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Pese läätsed voolava vee all ja keeda pehmeks (20–25 minutit).

2. Sega kokku pool oliiviõlist, sidrunist pressitud mahl ja petersell. Tükelda peedid ja sega sidruni-õlikastmega, lisa ka sorts veiniäädikat ja sutsuke soola. Jäta marineeruma, kuni läätsed keevad ja jahtuvad.

3. Riivi küüslauk, sega koos hakitud tšilli ja sortsu oliiviõliga läätsede hulka, maitsesta soolaga.

4. Laota salativaagnale pestud ja kuivatatud rukola, seejärel peedid ja lõpuks ka läätsed. Nirista üle veel vähekese oliiviõliga ja laota peale viiludeks lõigatud kitsejuust. Puhasta granaatõunaseemned ja puista salatile. Jahvata peale veel musta pipart ja soovi korral nirista salatile väheke kuusevõrse- vm siirupit. Annab kauni läike ja hea maitse.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa