Argitoidud

Lasanje

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Naine Autor: Lia Virkus
Lasanje on kogu Itaalias populaarne, samuti Sitsiilias. Maitseb hästi kõigile ja kui üle jääb, sobib seda pakkuda ka järgmisel päeval – ahjus soojendatud lasanje on imehea! Lasanjelehed võid teha ise värskest pastast või kasutada valmis lasanjeplaate.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
1. Bologna kastme jaoks haki peekon hästi väikesteks tükkideks ja pane pannile, kuumuta 7 sl õliga läbi. Lisa sibul, seller ja porgand, kuumuta u 5 minutit. Pane juurde hakkliha ja sega hoolega ühtlaseks massiks, kuumuta veel 5 minuti ringis. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa valge vein ja kuumuta segades, kuni vein on täielikult aurustunud. Pane hulka tomatipasta ja pune, sega ja keeda umbes 1–2 tundi nõrgal tulel (Itaalias keedetakse lausa 3 tundi). Kui kaste muutub liialt paksuks, lisa puljongit või vett. Natuke enne, kui keeduaeg on täis, vala kastmesse piim, mis aitab täielikult taandada tomati happelisust, ja kuumuta veel paar minutit. Maitsesta veel soola ja pipraga.

2. Valge kastme ehk bešamelli valmistamiseks sulata suurel pannil või potis või, lisa jahu ja sega ühtlaseks tükkideta massiks. Hakka vähehaaval hulka segama toasooja piima, nii et ei tekiks klimpe. Lisa vahepeal ka riivitud muskaatpähklit ja soola. Olenevalt jahust kulub paraja kreemja koostise saamiseks kuni liiter piima ning selleks on vaja kastet aeglasel tulel kuumutada u 20 minutit. Maitsesta enne tulelt võtmist soolaga.

3. Lasanje valmistamiseks võta suurem ahjuvorm ja vala selle põhja paar supilusikatäit oliiviõli ja Bologna kastet, nii et põhi oleks kaetud. Lao sellele lasanjelehed nii, et nende ääred ei oleks üksteise peal. Seejärel pane kiht valget kastet, jälle lasanjelehed, punane kaste, uuesti lasanjelehed ja jälle valge kaste, kuni vorm saab täis. Valge kastme kihtide vahele võid lisada ka pisut mozzarellat ja riivitud parmesani. Pealmine kiht võiks olla segu punasest ja valgest kastmest, mozzarellast ja parmesanist ning kõige tipuks piserda peale paar supilusikat oliiviõli. Küpseta ahjus u 180 kraadi juures 30 minutit või kuni lasanje on kaunilt läbi küpsenud. 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa