Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Sidrunikala

Argitoidud

Sidrunikala

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Üliaromaatsed sidrunid ja ka apelsinid, mida Sitsiilias rikkalikult kasvab, teevad selle ahjukala eriti hõrguks. Seda retsepti saab edukalt kohandada igasugustele suurematele ja väiksematele kaladele

20-40 min

Retsept
portsjonile
800 g Nahaga kalafilee (nt lõhe, forell, siig, koha, tursk)
2 tk Sidrun või apelsin
Meresool
Must pipar
2 spl Oliviiõli
KASTE
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
2 spl Külmpressitud oliiviõli
1 tk Küüslauguküüs
0.5 tk Punane tšillikaun
Petersell
Tüümian
Sool
Must pipar
1. Maitsesta kala meresoola ja pipraga, nirista peale ka väheke oliiviõli. Viiluta sidrunid (või apelsinid) hästi õhukeselt ja säti nad küpsetuspaberiga kaetud pannile. Aseta sidrunitele kala, nahk ülespidi, raputa peale pisut meresoola, nirista suts oliiiviõli ja küpseta ahju ülemises osas 225 kraadi juures 10–12 minutit, kuni nahk kergelt jumet võtab. Väga paksu lõhefilee puhul võib kuluda kuni 15 minutit.

2. Sega valmis kaste. Pigista sidrunimahl kaussi, lisa oliiviõli, haki küüslauk, tšilli, petersell ja tüümian peeneks ning lisa kastmele. Soovi korral lisa pisut musta pipart ja soola. Sega korralikult läbi. Valmis kala tõsta vaagnale ja nirista üle kastmega. Kõrvale sobib lihtne värske salat.

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga