Argitoidud

Soojendav hernepüreesupp ingveri ja kurkumiga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Veski Mati Autor: Tuuli Mathisen
Kuldkollane, soojendav, toitev, maitsetest pungil, vürtsine ... Supp sobib hästi jahedasse rõskesse aega viiruseid peletama.
Valmistusaeg: üle 60 min

1 tund 50 minutit, lisaks herneste leotamiseks kuluv aeg

Kogus: 7 portsjonit
1. Sulata suuremas potis keskmisel kuumusel kookosõli või või. Lisa sibul, ingver, kurkum ja karripulber ning kuumuta läbi, aeg-ajalt segades seni, kuni sibul on läbi küpsenud. Selleks kulub umbes 5 minutit või veidi rohkem. Lisa kurnatud kollased herned, kuum vesi ning lase keema tõusta. Alanda kuumust ning keeda kaane all, kuni herned on täiesti pehmed. Selleks võib kuluda 1–1,5 tundi.

2. Vajadusel lisa potti veel vett. Lisa sool, lillkapsas, kookospiim ja lase jälle keema tõusta. Keeda kaane all, kuni lillkapsas on pehme ehk umbes 20 minutit.

3. Jahuta suppi veidi ja töötle siis saumikseriga kõik ühtlaseks püreeks. Vajadusel lisa veel vett, kui supp kipub liiga paks tulema. Maitsesta laimimahla, soola ja pipraga.

4. Karrise ghee jaoks sega kuuma või sisse karripulber ja sool. Serveerides tõsta igale portsjonile veidi vürtsikat ghee’d ning lisa värsket koriandrit.

5. Seistes kipub supp paksenema, siis võid vett või kookospiima lisades seda jälle vedelamaks töödelda.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
mimm 03.sept 2016 18:52
Proovisin teha seda suppi ja see sai tegelikult väga hea. Retseptis on öeldud panna 2 l vett, mina panin 1,5 ja tulelt tõstes oli täiesti vedel. Seda gheed ei hakanud tegema, panin hoopis kreeka jogurtit peale ja värsket koriandrit ning maitses väga hää.
1