Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Põldoadipp Egiptuse moodi ehk ful medames

Argitoidud

Põldoadipp Egiptuse moodi ehk ful medames

Tuuli Mathisen Veski Mati
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tuuli Mathisen
Põldubadest dipp või määre peidab enda suhteliselt tagasihoidliku välimuse taha maitsvat ja toitvat lisandit. Levinud on see nii Egiptuses, Süürias kui ka mitmes teises endise Ottomani impeeriumi maas. Väidetavalt olevat sellist rooga söönud isegi Egiptuse vaaraod. Igal juhul on tegemist lihtsalt valmiva ja maitsva toiduga, mida selle päritolumaades süüakse hommikusöögiks või mezze ehk suupistelaua ühe roana.

10 minutit + ubade leotamiseks ja keetmiseks vajalik aeg

Retsept
portsjonile
5 dl Koorimata põldoad - öö läbi leotatud ja soolvees pehmeks keedetud
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
1 dl Oliiviõli
2 tl Vürtsköömned
0.5 tl Cayenne’i pipar
4 tk Purustatud küüslauguküüs
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
Oliiviõli
Õhuke lavašš
Värske petersell või koriander
Keedetud munad
1. Töötle põldoad koos sidrunimahla, oliiviõli, vürtsköömnete, Cayenne’i, küüslaugu ning soola ja pipraga ühtlaseks massiks. Võid kasutada selleks kahvliselga või pudrunuia. Mass peab jääma veidi tükiline. Sega läbi ja maitsesta.

2. Serveerides nirista peale täiendavalt oliiviõli ning puista peale värsket peterselli või koriandrit.

3. Juurde paku ahjus krõbedaks küpsetatud lavašši, keedetud mune, sidruniviile ja muud meelepärast.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool