Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Ahjupasta sidruni ja törtsu rummiga

Argitoidud

Ahjupasta sidruni ja törtsu rummiga

Andra Kalda Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Andra Kalda
Sama retsepti võib kasutada ka ilma ahjus küpsetamata, kuigi kuuma käes krõbedaks küpsenud juust on siiski mõnus.
Retsept
250 g Tagliatelle pasta
200 ml Pastakeeduvesi
400 g Suvikõrvits
Õli
1 tk Värskelt riivitud sidruni koor
0.5 dl Rumm
200 ml Rõõsk koor 35%
50 g Parmesan
Sool
Must pipar
50 g Riivitud juust
1. Keeda pasta soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Tõsta 200 ml keeduvett kõrvale, kurna ülejäänu ning jäta tagliatelle sõelale nõrguma.

2. Tükelda suvikõrvits. Kuumuta pannil veidi õli ning pruunista suvikõrvitsat mõni minut. Lisa riivitud sidrunikoor ja rumm ning lase minutike podiseda, et alkohol aurustuks. Vala juurde koor, pastakeeduvesi ja riivitud parmesan ning maitsesta segu soola ja pipraga.

3. Tõsta pasta ahjuvormi, vala kaste peale, sega hulka ka riivjuust ning küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit, kuni pasta on kastme endasse imenud ja pealt krõbedaks küpsenud.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes