Argitoidud

Lõhe-tsitrusesalat

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Tsitrustega köögis Autor: Tiina Lebane
Tsitruste ja lõhe kooslus on alati tervislik, aromaatne ja pilkupüüdev. Selle salatiga alusta julgelt pidulikku lõunat või naudi muretult õhtusöögiks. Lisandiks rösti juurde seemnekukleid.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Fileeri kala õhukesteks viiludeks, tõsta kaussi ja puista peale õige pisut soola.

2. Poolita üks greip ja apelsin ning pressi viljadest mahl välja. Vala mahl kalale, kata anum kaanega ja tõsta külmkappi. Maitsestumiseks piisab sellest vähesest ajast, mida on vaja teise greibi ja apelsini puhastamiseks. Ent tugevama tsitrusemeki saamiseks võid kala ka mõned tunnid varem mahla sisse tõsta.

3. Aseta salatilehed nõgusale vaagnale. Koori nüüd teine apelsin ja greip ning eralda viljaliha valge vahekesta seest võimalikul tervete tükkidena. Tõsta tsitrused vaagnale.

4. Nõruta kala marinaadist (hoia marinaad alles), küpseta keskmiselt kuumal pannil ettevaatlikult segades mõned minutid ja tõsta siis vaagnale.

5. Vala marinaad läbi sõela. Lisa õli ja sidrunipipart ning niristasalatile. Söö kohe.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa