Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Vaese mehe sisefilee

Argitoidud

Vaese mehe sisefilee

Priit Kuusk Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Hele-Mai Alamaa
Selle retsepti üle olen tõeliselt uhke. Punkt üks – see on lihtne! Punkt kaks – tulemus on imemaitsev! (Mu vanem poeg ainult sellest toitukski.) Punkt kolm – see on taskukohane! Kilohinnaga umbes 6 eurot. Igapidi kodune gurmee!

20-40 min

Retsept
Veisekarbonaad (lihatükkide kogus sõltub sööjate arvust, laias laastus saab ühest ilusast tükist kaks inimest nipa-napa söönuks)
Või ja õli
Sool
Must pipar
1. Pane ahi 200 kraadi juurde sooja. Lõika lihatükilt ühelt poolt ära kont ning teiselt poolt vintske tugev nahakelme. Alles peaks jääma ilus punane “tellis”. Kuumuta (malm)pannil õli ja prae liha pliidil kõrgel kuumusel – mõlemalt poolt umbes 2 minutit. Maitsesta praetud külgi soola ja pipraga.

2. Pane praetud liha ahjuplaadile, tõsta peale tükike võid ja küpseta ahjus 13–15 minutit. Õiget küpsetusaega valida ongi siin kõige keerulisem, sest liha küpsusaste sõltub alati tüki suurusest ja ahju iseloomust. Aga ideaalne liha on seest roosa ja mahlane!

3. Kui võtad liha ahjust välja, lase tal 4–5 minutit n-ö puhata. Siis valguvad kuumuses lihatüki keskele kogunenud mahlad taas lihas laiali.

4. Viiluta liha terava noaga õhukesteks viiludeks. Voilà!

HEA TEADA!
Roosa liha ei ole toores ning punane vedelik, mis lihast tuleb, ei ole veri. Tegemist on õrna liha ja lihamahlaga. Söö koos succotashi või muu meelepärase lisandiga.

KOMMENTAARID

Tsuks 14.nov 2016 16:35
Aga vb peaks retsepti koostaja ostma toidutermomeetri ja uurima veidike netist, kuna on liha valmis? Praegune õpetus on 5 klassi tasemel.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes