Argitoidud

Kardemonisärtsuga pirni tarte Tatin

Keskmine hinne: 2.22 Allikas: Anne ja Stiil Autor: Britt Paju
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
1. Kuumuta või ja lase pisut jahtuda. Sega jahu suhkru-soolaga, lisa või ja hapukoor ning töötle käte vahel ühtlaseks. Vormi tainast pall, keera see toidukilesse ja hoia tunnike külmkapis.

2. Aseta metallist ahjuvorm (24 cm) või ahjukindla sabaga pann tulele. Pane sellele võitükid ja suhkur ning kuumuta segades, kuni
suhkur on sulanud. Lisa maitseained ja pirnid ning lase 10–12 minutit podiseda, kuni need on peaaegu pehmed. Küpsemise ajal keera pirne vedelikus ringi ja kasta karamellise vedelikuga. Säti pirnid pannile ringikujuliselt, nii et tipuosad jäävad suunaga keskele.

3. Rulli tainas jahusel pinnal õhukeseks ja panni mõõdust pisut suuremaks kettaks. Tõsta tainas pirnidele ja topi ääred mööda vormi külgi alla.

4. Küpseta 180kraadises ahjus u 30 minutit, kuni tainas on kena kuldse jumega. Lase pannis 10 minutit jahtuda, seejärel keera kook vaagnale ja lase vormi all täielikult jahtuda. Serveeri vanillijäätisega.

HEA TEADA!
Pirnide asemel sobivad ka õunad, ploomid, rabarber, banaanid, ananass jm. Võid kasutada ka poest ostetud lehttainast.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
epp viires 09.okt 2016 11:34
OOOOO-küll on huvitav retsept!!!Meenutab minulegi sellist head ja paremat!!!----oih-
oih.... huvitav küll---ma tean, et on olemas selline "Pariisi õuna kook"--- Samuti ---Pariisi -Tarte -Tatin!!!
1