Argitoidud

Kohupiimakorbid, aga palju lihtsamalt ja nutikamalt

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Supilinna Salaseltsi kokaraamat Autor: Andra Kalda
Kui kohupiimakorpide tegemine on muidu üsna aeganõudev ettevõtmine just pärmitaina tõttu, siis siinne õpetus sobib iga laisa perenaise retseptivihikusse. Nii valmivad need tõesti lihtsalt ja tulemus maitsev ning komponentide poolest ka üsna säästlik. Aega võib võtta vaid barankade leotamine, kuid õnneks ei ahelda see perenaist kööki. Kuna rõngikuid on nii magusaid kui ka soolaseid, nii väikseid kui suuri, saab neist „küpsetada“ väga eriilmelisi pirukaid.
Valmistusaeg: üle 60 min
30 väikest korbikest

1. Pane barankad kaussi ja vala peale külm vesi. Jäta 20–40 minutiks ligunema. Suuremad ja pehmemed rõngikud peaksid ligunema vähem aega kui väiksed ja kõvad. Ära vala barankadele peale kuuma vett, need hakkavad siis kooruma ja pudenema ega ima vett ühtlaselt sisse.

2. Kui barankad on paisunud ja pehmenenud, võta need veest välja ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Sega kohupiima sisse munad ja mooniseemned ning tõsta segu teelusikaga rõngikute aukudesse. Peale võid riputada ka pähklipuru.

3. Küpseta 200kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni korbid on kuldpruunid ja küpsed.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa