Argitoidud

Tatravorm Aasia Vürtsitar

Keskmine hinne: 2.13 Allikas: Tatratoidud 2 Autor: Nelly Vahtramaa
Aasiapärane ürtide ja toortatraga vormiroog rikastab igat peolauda ja pakub vaheldust õhtusöögimenüüs. Vormi võib valmistada ka taimetoiduna, st mitte kasutada muna, hakkliha ja juustu, kuid siis tuleks tatrapudru ja puljongi kogust kahekordistada.
Valmistusaeg: üle 60 min

60-70 minutit

Kogus: 4 portsjonit
1. Kõigepealt keeda toortatrapuder.

2. Haki sibul ja küüslauguküüned ning hauta 1 sl oliiviõlis klaasjaks.

3. Riivi või viiluta porgand peenelt.

4. Lisa hakklihale munad, hakitud tšillipipar, meresool ja maitseainesegu ning sega läbi.

5. Pane ahjuvormi küpsetuspaber ja määri vormi põhi 2 sl oliiviõliga. Lao kõik koostisained kihiti vormi. Jaga toortatrapuder ja kõik muu nii, et saaksid laduda 2‒3 kihti. Esimeseks kihiks pane toortatrapuder, seejärel riivitud või viilutatud porgand, hakklihasegu, hautatud sibul ja küüslauk, 1 nelgitera ja 1 loorberileht. Kata riivitud juustuga ja vala peale osa puljongist. Tee samamoodi järgmised kihid.

6. Viimast kihti tehes ära pane riivjuustu kõige peale, vaid näiteks hakkliha alla. Kõige peale aseta õhukesed porgandiviilud, mis jäävad oma värviga vormirooga kaunistama. Küpseta 200 kraadi juures keskmisel siinil 35-40 minutit. 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
liisa 30.nov 2016 15:56
Väga Väga maitsev, soovitan proovida :)
Mann 27.nov 2016 15:20
Tatravorm oli tõesti väga maitsev! Tänan retsepti eest!
Siiri Kirikal 16.sept 2016 14:41
Retsepti autor vastab: "Vormi tuleks küpsetada 35 -40 minutit 200 kraadi juures keskmisel siinil." Lisan selle info ka retsepti juurde. Aitäh, anne!
anne 13.sept 2016 15:59
Kaua küpsetama peab ja mis kraadide juures?
1