Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kartuli-kõrvitsa-seenevorm

Argitoidud

Kartuli-kõrvitsa-seenevorm

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Sügis on seeneaeg, veel oktoobriski võib metsast leida kukeseeni või lehterkukeseeni, mida roale lisada, kuid ka šampinjonid sobivad vormi sama hästi.

üle 60 min

30 minutit + 45–50 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
600 g Kartulid
300 g Kõrvits
4 tk Roheline sibulavars
200 g Peekon
2 spl Õli
300 g Värsked metsaseened või šampinjonid
4 tk Muna
3 dl Piim
2 dl Rõõsk koor 35%
100 g Riivjuust
Sool
Must pipar
1. Koori kartulid ja kõrvits, riivi jämeda riiviga või lõika hästi õhukesteks viiludeks. Haki sibul. Viiluta peekon õhukeselt ja prae koos sibulaga 1 sl õlis läbi.

2. Puhasta ja tükelda seened, prae ülejäänud õlis läbi. Klopi munad lahti, sega piima ja koorega, maitsesta soola ja pipraga.

3. Kuumuta ahi 180 kraadini. Lao kartulid ja kõrvits peekoni, sibula ja seentega kihiti vormi. Vala peale muna-kooresegu ja raputa peale juust. Küpseta 45–50 minutit, kuni vorm on pealt kuldpruun.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes