Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Suur jõhvika-šokolaadi-mascarpone plaadikook

Argitoidud

Suur jõhvika-šokolaadi-mascarpone plaadikook

Tiina Lebane Väike marjakoogiraamat
PrindiSoovita sõbrale
Klassikaline purutaina ja kreemja kohupiimatäidisega plaadikook saab uue maitse pealmise purukihi hulka segatud šokolaadist ja täidises kasutatud hapukatest jõhvikatest. Suur ja ilus sügisene kook, mida muul ajal saab küpsetada sügavkülmutatud marjadega.

üle 60 min

45 minutit + 70 minutit ahjus

Retsept
800 g Jõhvikad
PURUTAINAS
400 g Või
10 dl Nisujahu
0.5 dl Kakaopulber
3 dl Suhkur
100 g Jämedalt hakitud tume šokolaad
TÄIDIS
5 tk Muna
1.5 dl Suhkur
Sool
1 tl Vanillsuhkur
500 g Kohupiim
500 g Mascarpone
0.5 dl Vanillipudingupulber
1 dl Jõhvikamahl
1. Loputa jõhvikad ja jäta sõelale nõrguma. Sulata või madalal kuumusel. Sõelu kaussi jahu ja kakaopulber ning lisa suhkur ja sulavõi. Sega tainas suure lusikaga ühtlaseks.

2. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja vala sellele 2/3 purutainast. Eelküpseta põhja 200-kraadise ahju allosas 10 minutit.

3. Vahepeal valmista täidis. Mikserda munad soola ja suhkrutega venivaks vahuks (4 minutit). Sega juurde toasoe kohupiim ja mascarpone. Lisa segades ka pudingupulber ja jõhvikamahl.

4. Vala täidis eelküpsenud põhjale ja jaga peale jõhvikad.

5. Sega hakitud šokolaad ülejäänud purutaina hulka ja puista jõhvikatele. Küpseta kooki 200-kraadise ahju keskmisel siinil umbes 1 tund. Tõsta valmis kook ahjuplaadiga restile jahtuma.

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree