Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Soe ingveri-porgandisalat

Argitoidud

Soe ingveri-porgandisalat

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Meeldivalt vürtsikas soe porgandisalat, mis sobib nii omaette kõhutäiteks kui ka iga liha-kalaroa juurde lisandiks. Termiline töötlemine mõjutab küllaltki vähe porgandi toitainelist sisaldust, seejuures karoteeni omastab organism kõige paremini riivitud ja veidi rasvas hautatud porganditest.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
500 g Porgand
1 tk Sibul
2 spl Seesamiõli (või oliiviõli)
1 spl Riivitud ingverijuur
Sool
2 tl Mustad seesamiseemned
0.5 dl Serveerimiseks hakitud koriander
1. Rösti seesamiseemneid kuival kuumal pannil mõni hetk, lase jahtuda. Koori porgandid ja sibul, lõika viiludeks. Suuremad porgandid poolita enne ja lõika alles siis viiludeks.

2. Aja seesamiõli pannil kuumaks ja kuumuta selles porgandiviile aeg-ajalt segades umbes 5 minutit. Lisa sibul ja prae klaasjaks. Maitsesta ingveri ja soolaga.

3. Kuumuta kõike veel, kuni porgandid on mõnusalt krõmpsud. Puista peale seesamiseemned ja hakitud värske koriander.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes