Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Pasta röstitud köögiviljadega

Argitoidud

Pasta röstitud köögiviljadega

Pille Enden Sügistoidud
PrindiSoovita sõbrale
Sügisene pastaroog sisaldab kõiki lemmikköögivilju – ja kohe ohtralt. Ning Parmesani juust ja basiilikulehed on loomulikult ühe pastaroa „kohustuslikud” komponendid.

40-60 min

25 minutit + 30 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
2 tk Suvikõrvits
1 tk Suur baklažaan
400 g Ploomtomatid
3 tk Paprika
8 tk Küüslauguküüs
2 spl Oliiviõli
400 g (Täistera)penne
140 g Peekon
50 g Riivitud parmesan
Basiilikulehed
Sool
Must pipar
1. Poolita ja viiluta suvikõrvitsad ning baklažaan. Poolita tomatid. Lõika paprikad viiludeks. Pane köögiviljad ja koorimata küüslauguküüned ühekordse kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nirista peale õli ja rösti 220-kraadises ahjus 30 minutit. Poole küpsemise ajal sega läbi. Võta ahjust ning maitsesta soola ja pipraga.

2. Keeda pasta vastavalt pakendil olevale õpetusele. Nõruta, kuid säilita pisut keeduvett (umbes 1 dl).

3. Haki peekon ja pruunista pastakeedupoti põhjas.

4. Vala pasta tagasi potti peekoni juurde. Lisa pool riivitud Parmesanist, röstitud köögiviljad ning pastakeeduvesi. Lisa rebitud basiilikulehed ja sega läbi. Serveeri basiilikulehtede ja ülejäänud riivitud Parmesaniga.

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree