Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Hummus ehk kikerhernepasta

Argitoidud

Hummus ehk kikerhernepasta

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
See on mõnus vürtsikas aasiapärane määre, mida on suupisteks hea nautida nii köögiviljade kui ka krõbisevate näkileibadega. Ka tatragalettidega maitseb imehea.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
1 purk Kikerherned (400 g)
2 spl Tahhiini (seesamiseemnepasta)
3 spl Mahe väärisoliiviõli
3 tk Suur küüslauguküüs
2 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
0.5 tl Sool
1 tl Karripulber
1 tl Paprikapulber
0.5 tl Cayenne'i pipar
0.5 tl Jahvatatud vürtsköömned
1. Püreesta kurnatud, hoolikalt loputatud ja seejärel veel korra nõrutatud kikerherned köögikombainis või kannmikseris.

2. Lisa õli, pressitud küüslauk, tahhiini ja maitseained ning töötle ühtlaseks pastaks. Vajadusel lisa veel õli või sorts vett, kui pasta pole piisavalt kreemjas.

KOMMENTAARID

Mari 19.dets 2016 00:30
Küüslauku oli minu maitsele palju, aga muidu super retsept!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool