Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Ürdine oamääre

Argitoidud

Ürdine oamääre

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Mõnus määre nii saiale kui ka leivale, tervislik alternatiiv singilejuustule. Ent sobib hästi ka peolauale näkileibade-köögiviljade juurde dipikastmeks.
20-40 min
Gluteenivaba
Taimetoitlastele
Kiudainerikas
Retsept
portsjonile
250 g Valged või punased konservoad
2 tk Porgand
1 tk Sibul
1 tk Küüslauguküüs
1 dl Oliiviõli
0.5 tk Punase tšilli kaun
Hakitud ürdid (petersell, pune vm)
3 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
Riisi- või tatragaletid
1. Pese ja loputa oad sõelal rohke vee all. Hauta kooritud ja tükeldatud porgand ning sibul pehmeks (u 20 min).

2. Haki ürdid, eemalda tšillil seemned ja haki.

3. Pane oad, porgand, sibul, õli, küüslauk, tšilli ning ürdid blenderisse või minilõikurisse, töötle ühtlaseks pastaks. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Serveeri soojalt, toatemperatuuril või külmalt. Söö värskete köögiviljade, riisigalettide või leivaga.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes