Argitoidud

Röstpaprika ja Kreeka pähkli määre

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Naine Autor: Lia Virkus
Ahjus röstitud paprika on hea, sellest tehtud määre veelgi parem. Võta suupisteampsuks koos rukkikrõpsude või näkileibadega.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Lõika paprikad neljaks, eemalda seemned ja tõsta, nahk ülevalpool, küpsetusplaadile. Rösti 225 kraadi juures 20–25 minutit, kuni tekivad mustad mullid. Võta ahjust ja pane 15 minutiks kilekotti seisma – nii tuleb nahk kergelt ära. Tõmba nahk maha.

2. Lõika paprikad suuremateks tükkideks, haki pähklid jämedalt. Tõsta paprika, pähklid, tomatipasta ja oliiviõli blenderisse. Püreesta.

3. Sega hulka ka riivsai, lisa Cayenne’i pipar, kaneel ja sool, sidrunimahl ja hakitud koriander. Kaunista värskete koriandrilehtede ja Kreeka pähklitega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa