Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kodune karask siirupivõiga

Argitoidud

Kodune karask siirupivõiga

Andra Kalda Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Andra Kalda
Selle retsepti järgi valmistatud karask on kohev ja kergelt mure. Kuna tavapärase keefiri asemel on tainas kasutatud hapukoort, siis saab maitse kreemjas ja kerge. Karask sobib hästi ka soolase kattega, kuid hommikukohvi kõrvale on seda mõnus ampsata koos magusa siirupivõiga.

üle 60 min

Retsept
500 ml Odrajahu
200 ml Täisteranisujahu
1 tl Sool
1 tl Sooda
350 g Hapukoor 20%
1 tk Muna
0.5 dl Hele siirup
2 spl Oliiviõli
1. Sega kausis kuivained. Lisa hapukoor, muna, siirup ja õli ning sega korralikult läbi. Tainas peab jääma parajalt paks. Liiga vedel tainas küpseb nätskeks ega kerki.

2. Vala mass küpsetuspaberiga vooderdatud leivavormi ning küpseta 170-kraadises ahjus 50 minutit, kuni karask on pruun ja seest küps.

3. Siirupivõi jaoks mikserda 50 g võid 1 sl heleda ökoloogilise siirupiga kohevaks. Säilita külmas.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Sült

Argitoidud
Sült