Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Juustuleib tumeda õllega

Argitoidud

Juustuleib tumeda õllega

Tuuli Mathisen Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tuuli Mathisen
Juust ja õlu võtavad leivas enda hooleks üsna tugeva selgrooga maitsekombinatsiooni tekitamise ning mitmeviljajahu kasvatab liha luudele. Nii sünnib mõnus kore leib.

40-60 min

Retsept
portsjonile
3 dl Nisujahu või graham-jahu
4 dl Mitmeviljajahu
3 spl Pruun suhkur
3 tl Küpsetuspulber
1 tl Sool
Must pipar
3.5 dl Porterõlu
150 g Täisrasvane riivitud juust
2 spl Sulatatud või
Soovi korral erinevad seemned (päevalilleseemned, kõrvitsaseemned, linaseemned)
1. Sega suuremas kausis jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja pipar. Sega õlu kuivainete hulka ja lisa ka juust. Sega kõik läbi. Kui tainas on liiga paks, lisa veidi õlut. Tulemuseks peaks olema parajalt paks tainas, mis tuleb vormi laiali lükata ehk mis ei valgu ise laiali.

2. Kalla tainas võiga määritud vormi. Pintselda leiba pealt sulatatud võiga. Küpseta 180 kraadi juures umbes 50 minutit, kuni leiva sisse torgatud tikk jääb puhtaks. Lase kümmekond minutit vormis jahtuda, enne kui leiva vormist välja kallad.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes