Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Šokolaadikreem rummimaitseliste kirssidega

Argitoidud

Šokolaadikreem rummimaitseliste kirssidega

Lia Virkus Lia šokolaadimaagia
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Luksuslik magustoit piduliku lõuna- või õhtusöögi lõpetuseks. Just selleks puhuks, kui kõht on täis ja puudu vaid väike hõrk magusaamps.
üle 60 min

30 minutit + 1 tund külmas

Gluteenivaba
Taimetoitlastele
Retsept
portsjonile
2 dl Rõõsk koor 35%
75 g Tume küpsetusšokolaad 70%
RUMMIMAITSELISED KIRSID
16 tk Värske või külmutatud kivideta kirss
2 spl Suhkur
2 spl Rumm
KAUNISTAMISEKS
Hakitud röstitud pähklid
1. Haki šokolaad. Kuumuta koor potis keemiseni ja kalla hakitud šokolaadile. Sega, kuni šokolaad on sulanud. Pane 1 tunniks külma.

2. Pane kirsid, rumm ja suhkur potti ning keeda (umbes 5–7 minutit) madalal kuumusel, kuni vedelik väheneb ja alles jääb vaid pisut siirupjat vedelikku kirsside ümber. Lase jahtuda.

3. Vahusta šokolaadikreem kreemjaks vahuks ja tõsta väikestesse klaasidesse. Kaunista kirsside ja hakitud röstitud pähklitega.

KOMMENTAARID

Greta 08.jaan 2017 18:25
Šokolaadivahule on ka ikka soovitatav suhkrut lisada. Ilma oli minu maitsele liiga mõru. Koos suhkruga šokolaadivahu sees oli päris nauditav magustoit.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Minestroone kikerhernestega

Argitoidud
Minestroone kikerhernestega