Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kodune soola- või suitsupeekon

Argitoidud

Kodune soola- või suitsupeekon

Britt Paju Peekoni 50 krõbedat varjundit
PrindiSoovita sõbrale
Nii soola- kui suitsupeekonit saab edukalt ka ise valmistada. Pikemaks säilitamiseks sedasorti peekon küll ei sobi, kuid ega seda kauaks jagugi.
üle 60 min

15 minutit + 5 päeva soolamiseks (+ 1 tund küpsetamiseks)

Gluteenivaba
Retsept
portsjonile
600 g Rakvere jahutatud peekon kamaraga
200 g Jäme meresool
2 tk Tükeldatud loorberileht
2 spl Rafineerimata roosuhkur
1 tl Must pipar
1 spl Hakitud rosmariinilehed
1 tl Kadakamarjad
1. Sega kokku sool, loorberitükid, pipar, kadakamarjad ja rosmariinilehed. Võta peoga soolasegu ja hõõru peekonitükk korralikult sellega kokku. Säilita ülejäänud soolasegu.

2. Aseta soolaseguga kokku hõõrutud peekonitükk plastkarpi või keraamilisele alusele (kata alus köögikilega).

3. 24 tunni pärast vala eraldunud vedelik nõu põhjast ära ja määri liha uuesti värske seguga. Tee nii veel 4‒5 päeva jooksul.

4. Loputa peekonitükk korralikult külma veega ja kuivata. Säilita külmkapis paberisse keeratult (ära kasuta kilet!).

5. Kui soovid valmistada ise suitsupeekonit, siis küpseta loputatud ja kuivatatud soolapeekonit suitsutuskotis 250 kraadi juures 30 minutit. Seejärel alanda kuumus 180 kraadini ja küpseta veel 1 tund. Lase lihal suitsutuskotis vähemalt 10 minutit tõmmata, seejärel eemalda ettevaatlikult kotist. Lase jahtuda ja säilita külmikus.
SOOVITUS

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes