Argitoidud

Kartulipõhjal seenepirukas

Keskmine hinne: 2.96 Allikas: Targa kokkaja kokaraamat Autor: Mari-Liis Ilover
Seenekastme asemel võib pirukatäidisena kasutada ka strooganovi, kanakastet, hakklihakastet või muud koorega valmistatud klassikalist eestipärast kartulikõrvast sousti. On hea, kui kaste on paksemat sorti. Vedelama kastme puhul jäta täidisesse hapukoor lisamata. Põhjas saavad ära kasutatud ka järelejäänud keedetud kartulid.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Põhja tegemiseks riivi kartulid ja või. Näpi kõik koostisained tainaks. Vajuta tainas väiksema, umbes 20-sentimeetrise läbimõõduga pirukavormi põhja ja servadele. Hoia 30 minutit külmkapis.

2. Sega külma seenekastme hulka muna ja hapukoor. Maitsesta soola, pipra ja värske tilliga. Vala täidis põhjale. Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit. Lase pirukal jahtuda ja taheneda. Parimalt maitseb see leigena või toatemperatuuril.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa