Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Köögivilja-gyoza’d

Argitoidud

Köögivilja-gyoza’d

Epp Mihkels Pelmeeniraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Meeli Küttim
Köögiviljale lisaks on täidises jaapanipäraselt maitsestatud omlett. Täidis maitsesta aga endale meelepärase vürtsikusastmega. Loomulikult on võimalik köögiviljad ka ise hakkida ning eelnevalt valmis hautada, kuid väga mugav on kasutada juba töödeldud külmutatud köögiviljasegu.
Retsept
portsjonile
32 tk Gyoza-leheke
TÄIDIS
400 g Aasiapärane külmutatud köögiviljavokisegu
2 tk Muna
2 spl Sojakaste
0.5 tl Kuivatatud ingver
0.5 tl Suhkur
1 spl Vesi
0.5 dl Teriyaki-kaste
Sool
Must pipar
Praadimiseks õli
0.5 l Puljong
1. Sulata köögiviljasegu toatemperatuuril ning nõruta. Pigista käte abil võimalikult palju vett välja. Seejärel valmista omlett. Klopi munad lahti, lisa sojakaste, ingver, suhkur ja vesi ning sega läbi.

2. Prae kuumal pannil kaks õhukest omletti. Lase omlettidel veidi jahtuda ning haki siis peenteks ribadeks ning lisa köögiviljasegule. Maitsesta teriyak’i-kastmega ning soovi korral soola ja pipraga.

3. Tõsta veidi täidist gyoza-lehe keskele ning pintselda ääred veega üle. Tõsta üks serv teise peale, voldi servad ilusti ning suru kinni. Jäta vormitud gyoza’d jahuga üle puistatud kandikule ootele.

4. Kuumuta pannil veidi õli ning lao gyoza’d, kurruline pool üleval, pannile. Prae keskmisel kuumusel, kuni näed, et gyoza on alt kenasti pruunistunud. Vala peale klaasitäis puljongit ning kata pann kaanega. Auruta 5–6 minutit ning tõsta siis serveerimisalusele.

5. Kui valmistad korraga suuremat kogust, siis kuumuta ahi 180 kraadini. Prae kõigepealt kõik gyoza’d ning lao sügavale ahjupannile. Vala peale kuum puljong ning kata fooliumiga. Küpseta seejärel 10 minutit ahjus ning serveeri.

HEA TEADA!
Otsi poe sügavkülmaletist spetsiaalseid qyoza -lehekesi või kasuta meelepärast isevalmistatud pelmeenitainast.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes