Argitoidud

Köögivilja-gyoza’d

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pelmeeniraamat Autor: Epp Mihkels
Köögiviljale lisaks on täidises jaapanipäraselt maitsestatud omlett. Täidis maitsesta aga endale meelepärase vürtsikusastmega. Loomulikult on võimalik köögiviljad ka ise hakkida ning eelnevalt valmis hautada, kuid väga mugav on kasutada juba töödeldud külmutatud köögiviljasegu.
Kogus: 4 portsjonit
1. Sulata köögiviljasegu toatemperatuuril ning nõruta. Pigista käte abil võimalikult palju vett välja. Seejärel valmista omlett. Klopi munad lahti, lisa sojakaste, ingver, suhkur ja vesi ning sega läbi.

2. Prae kuumal pannil kaks õhukest omletti. Lase omlettidel veidi jahtuda ning haki siis peenteks ribadeks ning lisa köögiviljasegule. Maitsesta teriyak’i-kastmega ning soovi korral soola ja pipraga.

3. Tõsta veidi täidist gyoza-lehe keskele ning pintselda ääred veega üle. Tõsta üks serv teise peale, voldi servad ilusti ning suru kinni. Jäta vormitud gyoza’d jahuga üle puistatud kandikule ootele.

4. Kuumuta pannil veidi õli ning lao gyoza’d, kurruline pool üleval, pannile. Prae keskmisel kuumusel, kuni näed, et gyoza on alt kenasti pruunistunud. Vala peale klaasitäis puljongit ning kata pann kaanega. Auruta 5–6 minutit ning tõsta siis serveerimisalusele.

5. Kui valmistad korraga suuremat kogust, siis kuumuta ahi 180 kraadini. Prae kõigepealt kõik gyoza’d ning lao sügavale ahjupannile. Vala peale kuum puljong ning kata fooliumiga. Küpseta seejärel 10 minutit ahjus ning serveeri.

HEA TEADA!
Otsi poe sügavkülmaletist spetsiaalseid qyoza -lehekesi või kasuta meelepärast isevalmistatud pelmeenitainast.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa