?> Kahe herne supp
Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kahe herne supp

Argitoidud

Kahe herne supp

Maru Metspalu Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Siim Vahur
See on selline tubli talgusupp – toekas, aga toonilt kärts mururoheline. Kellelgi on ikka aed, mis vajab kevadel rehitsemist ja kutsub appi. Siis supipott kaasa ja kõigil saab kõht täis! Hästi sobivad kõrvale peagi aiast leitud naadist-nõgesest ja võilillest valmistatud pesto, keedumuna ja ürdid.
Retsept
portsjonile
200 g Kuivatatud kollased herned
500 g Külmutatud rohelised herned
2 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
2 cm Ingveri jupp
1 spl Sinepiseemned
1 spl Vürtsköömned
1.5 l Kanapuljong
Münt
Koriander
Praadimiseks õli ja või
1. Pane kuivatatud herned eelmisel päeval likku ja las paisuvad üle su uneaja.

2. Haki sibulad, küüslauk ja ingver peeneks. Kuumuta paksupõhjalises potis õli ja killuke võid. Pane potti peeneks hakitu lõikelaualt, lisa sinepiseemned ja vürtsköömned ning keeruta, kuni aroomipilv köögis.

3. Vala peale kanapuljong ja leotatud herned. Keeda, kuni herned on pehmed, 45–60 minutit. Sega juurde külmutatud herned ning keeda 6–8 minutit.

4. Surista supp sauseguri või blenderiga siidiseks. Vajadusel maitsesta soola-pipra, soovi korral ka sidrunimahla ja värske pestoga. Serveeri ürtide ja muu meelepärasega.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes