Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Rõõsaroosad pannkoogid suitsukala, pesto ja munaga

Argitoidud

Rõõsaroosad pannkoogid suitsukala, pesto ja munaga

Maru Metspalu Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Siim Vaher
Hommikused pannkoogid ei pea alati olema maasikamoosi jõgedega üle ujutatud. Aprillipäikeses on mõnus ka suitsukala puhastada – näiteks latikat või kalaturult hangitud tuulehaugi. Ja et jumet oleks, on pannkoogid siin rõõsatoonilised.
Retsept
portsjonile
PANNKOOGID
4 tk Muna
4 dl Nisujahu
5 dl Piim
2 spl Roosuhkur
2 spl Rapsiõli
Sool
1 spl Peedijahu
TÄIDIS
1 tk Kuumsuitsukala (latikas, tuulehaug vm)
10 tk Keedetud vutimuna
5 tk Redis
1 peotäis Rediseidandid
1 dl Karulaugu- või umbrohupesto
3 spl Hapukoor
1. Laiskus astub vahel ka minu kööki, eriti siis, kui pannkoogilisandid vajavad peenemat sorti tähelepanu (luude eemaldamine!). Sestap valmistan taina tihti blenderis.

2. Mõõda kõik pannkoogiained kannu ja surista segi. Või valmista tainas tavapärasel viisil segades. Vala kaussi ja lase jahul pooltunnike paisuda. Aja pann kuumaks, lisa sorts õli ja tõsta tainast kulbiga pannile. Küpseta mõlemalt poolt kuldpruuniks. Kokku tee kümme ülepannikooki.

3. Puhasta suitsukala ja poolita vutimunad. Viiluta redised. Sega pesto hulka hapukoor ja määri pannkoogile. Lao peale suitsukala, redised, idandid, munad. Pisut pipart veskist ka ja keera pannkoogid rulli. Sobivad hästi ka piknikule.

HEA TEADA!
Kõige lihtsama kevadpesto saad, kui korjad blenderisse mõned peotäied rohelisi lehekesi: naati, nõgest, karulauku, basiilikut, võilillelehti, redisepealseid vms. Lisa peotäis röstitud päevalille-, kõrvitsa- või seedermänniseemneid, poole sidruni mahl, pisut riivitud kõvemat laabijuustu ning õli (nii palju, et pesto jääks pehme). Surista ühtlaseks!

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes