Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Speltajahust põhjaga pirukas lõhe ja värske kartuliga

Argitoidud

Speltajahust põhjaga pirukas lõhe ja värske kartuliga

Tuuli Mathisen Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tuuli Mathisen
Kui esimesed või ja tilliga maitsestatud väikesed kartulimugulad on söödud, jagub neid peagi ka suitsulõhe ja spinatiga pirukasse. Pirukapõhi valmista kasulikust speltajahust.

40-60 min

Retsept
portsjonile
1 dl Speltajahu
3 dl Täisteraspeltajahu
1 tl Sool
75 g Või tükeldatuna
75 g Toorjuust
TÄIDIS
1 tk Hakitud sibul
200 g Värske spinat või lehtpeet
200 g Tükeldatud suitsulõhe
200 g Noored kartulid keedetune ja tükeldatuna
3 tk Muna
3 dl Rõõsk koor 35%
Või praadimiseks
Riivitud muskaatpähkel
Sool
Must pipar
Värske hakitud till
1. Taina jaoks sega jahud ja sool. Lisa tükeldatud või ja töötle tainast, kuni moodustub ühtlane puru. Lisa toorjuust ja sõtku tainast ühtlane pall. Kui tainas jääb liiga kuiv, lisa veidi vett, et moodustuks ühtlane mass. Suru tainas 26 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja külgedele. Torka kahvliga tainapõhjale mõned täkked. Küpseta 180–200 kraadi juures 10–15 minutit, kuni tainapind on kuivaks tõmbunud, kuid mitte veel pruunistunud. Tõsta kõrvale.

2. Täidise jaoks kuumuta pannil või ja prae sibulat keskmisel kuumusel mõni minut. Lisa tükeldatud spinat või lehtpeet ja kuumuta veidi. Lisa siis tükeldatud noored keedetud kartulid ning kuumuta kõik koos läbi. Maitsesta soola ja pipraga ning lao eelküpsetatud tainapõhjale. Säti kõige peale suitsulõhe tükke ja puista üle hakitud
värske tilliga. Klopi munad lahti ning sega koorega, maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga. Kalla täidisele peale. Küpseta 180–200 kraadi juures 35–45 minutit, kuni pirukas on kuldne. Serveeri soojalt koos värske salatiga.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes