Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Õunapannkoogid speltajahu ja karamelliste õuntega

Argitoidud

Õunapannkoogid speltajahu ja karamelliste õuntega

Tuuli Mathisen Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tuuli Mathisen
Pannkookideta pühapäevahommik ei olegi nagu õige pühapäevahommik. Kui soovid nädala viimasesse päeva midagi eriti mõnusat, valmista neid karamelliste õunte ja speltajahuga pannkooke.

20-40 min

Retsept
portsjonile
1.5 dl Täisteraspeltajahu
0.5 dl Speltajahu
1 tl Küpsetuspulber
Kaneel
1 spl Pruun suhkur
2 tk Muna
Sool
2 dl Keefir
1 tk Kooritud ja peenelt riivitud õun
Praadimiseks õli
KARAMELLISED ÕUNAD
2 tk Kooritud ja tükeldatud õun
2 tl Või
5 spl Pruun suhkur
2 spl Liköör Vana Tallinn
Kaneel
Serveerimiseks vahtrasiirup
1. Pannkookide valmistamiseks sega esmalt kuivained omavahel läbi: jahud, küpsetuspulber, kaneel, sool ja suhkur. Teises kausis klopi lahti munad ning lisa siis keefir ja peenelt riivitud õun. Ühenda mõlemad segud ning sega ühtlase taina tekkimiseni. Kuumuta pannil õli ja tõsta lusikaga pannile paraja suurusega koogid. Küpseta mõlemalt poolt kuldseks.

2. Karamelliste õunte valmistamiseks koori ja tükelda esmalt õunad. Sulata pannil või ja lisa suhkur. Sega läbi ning lisa pannile õunatükid. Lisa liköör ja lase mõni minut vaiksel tulel haududa. Maitsesta kaneeliga. Serveeri soojalt koos pannkookidega ja nirista

KOMMENTAARID

pinoo 03.mai 2018 11:27
Need on tõepoolest paksud pannkoogid ja küpsetamisel on panni kuumuse õige tunnetamine võtmetähtsusega. Hea pole ei liiga kuum ega liiga jahe pann. See on see tüüp pannkooke, kus esimene kook lähebki tihti aia taha, aga siis saab pann täpselt see õige. Sõrnikutega on ka alati seesama probleem :) Mõnusat proovimist, sest kookide mahlane maitse on seda väärt.
Saara 30.apr 2018 10:29
Pannkoogid tulid paksud ja nätsked, jäid seest tooreks, isegi kui väliselt olid juba tumepruunid. Ei meeldinud.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga