Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Shakshuka

Argitoidud

Shakshuka

Mari-Liis Ilover Tervis Pluss
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Mari-Liis Ilover
Lõbusa nimega toidu taga peidab end üks ütlemata maitsev, tervislik ja hõlpsalt valmiv araabiapärane panniroog. Tomatikastmes küpsetatud munad sobivad suurepäraselt nädalavahetuse hommikutesse.
Retsept
portsjonile
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Punane paprika
2 spl Oliiviõli
1 tl Paprikapulber
1.5 tl Jahvatatud vürtsköömned
0.5 Tšillihelbed
1 spl Suhkur
1 tl Sool
400 g Kikerherned
400 g Purustatud tomatid
4 tk Muna
70 g Fetajuust
Must pipar
Värske petersell või koriander
1. Haki sibul ja küüslauk, puhasta ja tükelda paprika. Kuumuta pannil õli. Lisa sibul, küüslauk ja paprika ning prae nõrgal kuumusel, kuni sibul ja küüslauk on läbipaistvad. Maitsesta paprikapulbri, vürtsköömnete, tšillihelveste, suhkru ja soolaga.

2. Nõruta kikerherned, loputa külma vee all sõelal. Lisa koos purustatud tomatitega pannile. Lase 5 minutit vaikselt ilma kaaneta podiseda. Kui tundub, et kaste on liiga paks, lisa veidi vett.

3. Lükka lusikaga tomatikastmesse madalad süvendid ja löö neisse ükshaaval munad. Pane pannile kaas peale ja lase munadel hüübida 5–10 minutit, olenevalt sellest, millist küpsusastet soovid (mulle meeldib, kui valge on hüübinud, kuid kollane veel vedel). Puista valmis roale fetajuustu ja värskeid ürte. Jahvata peale musta pipart.

KOMMENTAARID

maasikas05 18.apr 2017 11:00
Sobib hommikusöögiks.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes