NaisteMaailmKroonikatoidutare.eeideesahver.eeajakirjad24.eeraamat24.ee
Argitoidud

Piimakissell

Keskmine hinne: 3.66 Allikas: Eesti Autor: Toidutare
Piimakissell ehk vanillipuding.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 4 portsjonit

Kuumuta piim keemiseni ja lisa suhkur, vanillsuhkur ning vähese külma piimaga segatud kartulijahu. Kuumuta piima pidevalt liigutades tasasel tulel 2-3 minutit, kuni moodustub siidne kreem. Ära kisselli enam keema lase. Vala kissell magustoidukaussidesse ja serveeri hapuka moosiga.

SOOVITUS
Kui kasutad maisitärklist, keeda 2-3 minutit, kui kartulitärklist, kuumuta keemiseni.


IDEE 
Kakaokisselli valmistamiseks sega keevale piimale kuuma piimaga segatud kakao ja suhkur.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
:) 07.apr 2014 12:32
Unustasin hinnangu ka panna :)
:) 07.apr 2014 11:13
Soovitan segada kisselli tärklise lisamisel vispliga, mitte lusikaga. Lusikaga kipuvadki jääma klimbid sisse. Soovitan ka tärklise lisamisel üldse piima tulelt maha võtta. Mul sai igatahes väga hea kissell.
Ian 17.veeb 2014 05:02
I'm so glad that the intenret allows free info like this!
Eveli 10.sept 2013 13:09
Maasika toormoosiga on lihtsalt supermaitsev! :)
brita-mai 09.dets 2012 10:14
mulle maitseb piimakisell väga
maafin 01.okt 2012 00:48
Hea, kuid 4 portsjonile see vist polnud, sõin kõik üksi ära :D
Liisuleenu 29.apr 2012 16:28
ülinämma ja minul tuleb alati välja! 2 olulist nippi: nii kui aurama juba hakkab, kuku vaikselt segama ja teiseks- madal kuumus! valmib max 10 minutiga ja maitseb lastele ka!
siirikirikal 27.veeb 2012 09:22
j.: see on üks paras pealepassimine tõesti ja kahjuks ei aita ka paksupõhjalise poti kasutamine - ikka kipub piim selle põhja kinni jääma. Soovitaks visplit pidevalt läheduses hoida ja piima kuumutamisel pliidikuumust ka jälgida. Mida rohkem piima liigutada, seda vähem see poti külge kinni hakkab. Peale kartulitärklise lisamist ära kisselli enam keeda - see teeb kreemi vedelaks.
j. 25.veeb 2012 17:44
rääkike nüüd see saladus ära, kuidas seda kisselli teha nii, et terve poti põhi korralikult kõrbema ei läheks;)??
pilvebalerin 24.veeb 2012 22:15
Minu laps ütles minu üllitise peale, et a see on ju piim suhkruga. Ja tõepoolest, seda ta on. Jäi täiesti vedel, vb peale tõmbas veidike paksema kihi, kui külmas oli, kuid täielik lurr! Tegin maisitärklisega ja retseptis on öeldud, et seda tuleb keeta 2-3 min (mitte kuumutada, kuumutada tuleb kartulitärklist) ja olgugi, et lisasin isegi rohkem, kui retseptis öeldud (3spl), sest vaatasin juba keetes, et no see küll mul paksuks ei tõmba, on siiski potitäie kisselli asemel potitäis läbikeedetud piima, mida ei kõlba isegi kohvi peale panna. Oi, ma olen enda peale tige, et väiksema kogusega ei alustanud oma katsetust! Ja et ma kartulitärklist ei kasutanud (see ka kodus olemas, kuid eelistan alati maistärklist)! No ja kuna maisitärklis on magus, siis tuli mul see veel kuidagi üliüliüli magus, mida ei saa neelatagi. Noh, et muidu jooks piima ära või nii. Praegu rändab see lihtsalt kraanikausist alla :(
missu 17.okt 2011 14:36
Kui mitu grammi igaüks umbes saab, kas keegi tegiatest oskab õelda?
Lillekee 08.okt 2011 18:45
Ma tegin kolme inimese koguse täpselt nii nagu kirjas oli, suhkrut panin 1dl.. Ja tuli superhea, nii nagu kunagi lasteaias ja koolis pakuti... Tärklise segasin veega ja lisasin peenikese nirena, koguaeg vispliga segades. Peale maasikamoosi ja mmmmmmmmmm, kui hea :)
maimmaim 24.aug 2011 11:53
Pere sõi kõik magustoidu..maitse oli ikka nagu piimakissellil aga väljanägemine oli jube.. tänan siirikirill.. teinekord panen kindlasti poole vähem tärklist :)
siirikirikal 22.aug 2011 09:29
maimmaim: selles retseptis oli tärklise kogus tõesti suur, nii et kui veel kuhjaga lusikas satub olema, ei tule sellest enam küll kisselli. Parandasin selle 2 -2, 5 supilusikale. Samuti tahaks ikka kissellile veidi vanillist hõngu ka lisada, nii sai kirja ka vanillsuhkru kogus. Üldiselt on kartulitärklise kvaliteet ka üsna kõikuv ja sama koguse juures ei ole tulemus sugugi alati ühesuguselt kreemine. Ühe ja sama jahupaki piires aga teab juba paremini, mis ees ootab.
maimmaim 20.aug 2011 18:25
Haha ..no ma ei saa naeru pidama.. jubedus kuup oli selle kisselli tegemine Esimest korda tegin.. mõtlesin,et mis siin ikka keerulist on.. Tegin täpselt nii nagu õpetuses kirjas.. ok ainuke asi mida ei pannud oli suhkur selle lisasin viimasena.. võibolla ka sellepärast tuli nii naljakas kissell välja või oli mul liiga suur spl (ehk siis tärklist läks paljuks) Panin piima keema, lasin keemiseni, oleksin pidanud lisama suhkru aga unustasin (haha)..lisasin siis piimaga segatud kartulitäklise (6 spl asemel panin kogematta 7 spl),siis segasin ja äkki lihtsalt lusikas jäi kinni ja tuli mingi suur plönn .. mõtlesin siis..et mida..kas selline peabki olema.. muidugi esimene asi mis mõttesse tuli oli see,et viskan lihtsalt ära... aga kahju hakkas kogustest.. tegin ju 7 inimesele.. eks ma siis ikka segasin seda plönni,muidugi tuli siis meelde,et peaksin ka suhkru sisse viskama.. no hea asi selle juures on see,et asi ei läinud põhja.. jagasin selle molluski nüüd kaussidesse ja ootan, et proovida No siiani naeran veel selle tegemist Kui maitse ei ole hea siis enam seda ei tee Aga no loodame parimat
siirikirikal 18.märts 2011 08:37
Soovitaks tärklise-piimasegu valamise ajaks poti üldse tulelt ära võtta. Ja siis ettevaatlikult dessert vaid läbi kuumutada, aga mitte enam keeta.
katsetaja 17.märts 2011 19:27
ma küll nõristasin tärklise ettevaatlikult ja pidevalt segades aga magustoit läks nii tükki...
Algaja 02.märts 2011 20:45
Eriti hea tuli välja, ja moosiga (maasika)on veel parem! Magusaid maitse elamusi ka teistele:D
kirsti 25.veeb 2011 19:04
very exently soup very good food
NurrMarta 22.veeb 2011 14:36
aave: vaatasid ilmselt kogust neljale. Selles on 10dl piima ehk terve liiter. Selle kohta ei ole 4 supilusikatäit = 4*15 milliliitrit = 60 ml üldse palju. Kui võtsid suured supilusikad ja kuhjaga, siis kindlasti liiga paks.
aave 22.veeb 2011 12:38
kohutavalt paks tuli, kuskohast ma peaksin teadma, et 4 spl on ilmselgelt palju sellise koguse piima peale :O, järgmine kord olen targem :D
Kata 01.veeb 2011 19:52
kohutavalt magus :( üldse ei maitsenud.
ulps 26.jaan 2011 16:43
Meie pere traditsioonilisse piimakisselli kuuluvad alati ka rosinad.Seekord kasutasin selle retsepti "kondikava". Tegin maisitärklisega ja arvan, et tärklist võiks vähem panna. Õhtul kuulen pere arvamust;)
Mariliis. 25.jaan 2011 20:04
Oi, ma lausa jumaldan piimakisselli. Maasikamoosiga on eriti hea. Kuid ma eelistan siiski siis juba hapukat moosi, liiga läägeks läheb kätte siis juba. Aga jah, sõbranna pool sai palju söödud seda. Tema ema oskas väga-väga hästi seda teha. Nii head mälestused tulevad meelde :P
Aimar 21.jaan 2011 17:23
Läks untsu:(
12