Argitoidud

Karamellkissell

Keskmine hinne: 3.47 Allikas: Pereköök
Lapsepõlveaegne magustoit, mida sõin tihti nii kodus, koolis kui ka lasteaias. Pannil karamellistatud suhkur annab kissellile hea maitse. Magusroa serveerimiseks sobib hästi hapukas moos.
Kogus: 4 portsjonit
1. Kuumuta piim potis keemiseni, tõsta pliidilt.

2. Pruunista suhkur väiksel kuumal pannil ja lisa siis pidevalt segades 0,5 dl tulist vett ning kuumuta keemiseni.

3. Kalla saadud segu peene nirena kuuma piima hulka, ise viimast pidevalt segades. Lase roal keema tõusta. Sega hulka 0,5 dl veega segatud kartulijahu ning kuumuta paksenemiseni (ära enam keeda).

4. Jaota karamellkissell kohe kausikestesse ja puista õrnalt üle suhkruga, et pinnale ei tekiks nahka.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
ave 26.sept 2015 13:07
minul jäi vedel (:.Tärklist panin 4 sl. Ei lasknud enam lõpus keema ka.
veronika 21.veeb 2015 16:39
väga hea ja maitsev.
Masakas 06.jaan 2015 19:39
Minule see retsept ei sobinud, kes ei eelista nii magusat või soovib lisada ka tilgake moosi, pange pisut vähem suhkrut. Samuti oli liiast tärklist, st kissell oli väga paks. Aga eks ole oma käe järgi tegemine kõige õigem. Korra teed ja näed vead ära ja siis järgmine kord juba lihtsam.
Sandra Karma 06.nov 2014 21:05
Väga hea
pille 19.aug 2014 20:49
Klimbid tulevad siis kui kartulijahu süsteemi ei tea. Sega kartulijahu vähese külma vee/piimaga eelnevalt tassis ära. Valades sega samal ajal potis olevat ollust. Ära keema lase.
loll olen 123 25.juuli 2014 14:39
vaatasin kristi komentaari mulle lihtsalt tundub et ta ei oska seda valmistada
loll olen 123 25.juuli 2014 14:36
ei ole veel proovinud aga kohe teen seda vaaadates teisi komentaare usun et võib tulla päris maitsev.)
erukas 14.dets 2013 23:16
superrrrrrrrrrrrrr hea :) soovitan soojalt
Minu kissell 11.okt 2012 10:53
Mina teen karamellikiselli ühe teise portaali õpetuse järgi ja alati õnnestub. Kogus: neljale Koostis: 2 dl suhkrut keeva vett 1 l piima 5 sl (triikis!) kartulitärklist ja 0.5 dl külma vett Valmistamine: Pruu-
nista suhkur kuival pannil helepruuniks, lisa ettevaatlikult keev vesi ja kuumuta, kuni karamell lahustub. Lisa kuum piim, sega ühtlaseks. Lisa külma veega segatud tärklis, kisselli hoolega segades. Kuumuta keemiseni, siis tõsta kohe tulelt (muidu kissell veeldub). Lase enne serveerimist jahtuda. Sega kisselli aeg-ajalt, et vältida nn naha teket. (Ise panen kuumale kissellile peale toidukile nii, et kisselli pealmine osa on vahetult kaetud, lasen niimoodi jahtuda ja eemaldades kile, saan nahavaba kisselli. Mõni raputab ka suhkrut ühtlaselt peale, see pidi samuti naha teket vältima) Serveeri meelepärase moosiga.
issand jumal jah 10.okt 2012 10:10
Marge, sul on midagi ikka päris sassis. Mis ajast 0,5 dl pool liitrit on?? Su meelest on siis 1 dl 1 liiter. Palju õnne. :D
Marge 09.okt 2012 20:25
Kui pannil suhkur vaja pruunistada, kust seda vett saab? võtan lihtsalt kraanist ja kõik. 0.5 dl ehk pool liitrit ju. JA Kartuli jahu 0.5 dl :O:O misasja? valesti märgitud ju.see pool kilo..issand jumal. andke nõu ! ?
triinu 16.juuni 2012 18:41
hea on ja näeb ka hea välja
Hindaja 16.juuni 2012 18:21
hea
ko89 11.apr 2012 18:31
Alguses olin mures sest kommentaarid pole eriti head kuid võtsin julguse kokku ja sai tehtud. Tehtud siis täpselt retsepti järgi ja niiiiii nämmmaa... Ei ole väga magus kuid täpselt selline nagu minumeelest olema peab, pruun ja mingeid klimpe minul ei ole.
kristi 21.märts 2012 18:25
minul oli sama lugu nagu peaaegu teil koigil..tuli nagu piimakissell ja tükid tulid ka sisse ja mingit moodi on piimakärsa maik juures
LII 26.veeb 2012 19:06
MMM... TAHAKS JUBA. EMA HAKKAS JUST TEGEMA.
iiris 18.veeb 2012 10:01
see oli lasteaias lemmik magustoit:Y
tean123 07.veeb 2012 20:11
väga hea kissell tuli ja värvus ka ilus pruun,nämma:)
Erika. 28.jaan 2012 21:54
Väga hästi tuli retsepti järgi välja:)Jäi piisavalt pruun ja väga maitsev.
maarja91 12.jaan 2012 22:07
Super :Y
lambikas 04.jaan 2012 17:51
Tegin retsepti järgi, suhkrut panin natuke rohkem. Sulas ilusti vedelaks massiks, vett lisada pole vaja. Kartulitärklise-
külma vee segu valasin tasapisi ja kui magustoit oli piisavalt paks, siis lihtsalt enam ei lisanud seda. Väga lihtne, sassi ei saa miskit minna :) maitsev ka
tammekad 29.nov 2011 15:55
Proovisin 2 aga IKKA ei tulnud päris õige välja (Loe: selline nagu lapsepõlves). Esiteks jäi see mul liiga vedel, kuid ülimagus - tõesti nagu piimakissell. Arvasin esimesel korral, et ei pruunistanud suhkrut piisavalt, aga see ei teinud ka seda tumedamaks. Kuidas nõuka ajal see nii pruun tuli?!?
metsaline 16.nov 2011 20:25
tuline vesi tuleb pruunistatud suhkrule lisada tasapisi valades.mitte mingil juhul ei tohi kasutada külma vett.
Marina 16.nov 2011 17:02
Nonii tegin täna teist korda karamell kisselli ja juhtus niisugune kurb asi, et kui hakkasin kuuma vett pruunistatud suhkrule lisama tuli sealt potist ainult paks aur ja pritsis kätele , jube valus oli. Kas tegin miskit valesti ? aga lõpptulemus klimpideta ja super hea :)
Nipitiri 13.nov 2011 16:02
Panin 3 kuhjaga spl kartulijahu ja tuli liiga paks.