Argitoidud

Leiva-õunasupp

Keskmine hinne: 3.72 Allikas: Vanaema kokaraamat
Lihtne magustoit.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 2 portsjonit
Vala leivale peale külm vesi ja lase liguneda, kuni leib on pehme. Suru leib kahvliga katki ja pane keema. Puhasta ja tükelda õunad. Lisa õunad supile ning keeda u 10 minutit. Sega juurde maitseained ja või. Kui soovid lisada rosinaid, pese need sooja veega ja lisa supisse koos õuntega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kertu 22.veeb 2012 14:30
toit on suurepärane.
regina 21.jaan 2012 21:51
meie pere lemmik on see ka,,teen pidevalt,,,,rosina-
tega ja sööme piimaga,,,hea
maire132 17.aug 2011 13:54
proovisin ka ...tõesti hea sai :P klassikaline:P
K pojaga 04.juuni 2011 17:25
Lapsepõlv tuleb meelde seda tehes ja süües. Ise küll teen veidi teisiti, kuid maitse sellest ei muutu: ei suuda õunu ega kaneeli taluda ja eelistan rosinatele kuivatatud jõhvikaid, et oleks selline hapukas maitse kõrval. Leivasupiks ostan spetsiaalselt parim enne täna leiba ja jätan paariks päevaks pliidi soojamüürile kuivama, et siis hommikul ligunema panna ja õhtul suupärane magustoit kokku keeta. Lapsele maitseb väga, kuigi tema on lasteaias harjunud seda piimaga sööma.
munnuska 24.nov 2010 03:52
MINA TEGIN JUST NATUKE AEGA TAGASI LEIVASUPI ,MUSTAST FAZERI JÕULULEIVAST,VÄGA MAITSEV TULI.SEAL JUBA ROSINAD JA PÄHKLID JA PAPAIA TÜKID SEES JA VEEL OLI MIDAGI,IGATAHES PALJU MAITSVAID LISANDEID OLI LEIVAS,ISE LISASIN AINULT ROSINAID,KANEELI JA METT.
Cärol 20.nov 2010 19:55
Tõesti üks lemmikumaid magustoite alates lasteaiast. Kui teised lapsed kõrval ütlesid ,et leivasupp on vastik ja halb sis olin mina see, kes alati vastu vaidles, et hea on, sest leib ju tervislik. Ka nüüd on nii ,et enamus tuttavaid ei võta leivasuppi suusissegi , kuigi tavalist leiba söövad. Hea mõte oleks jõuluajal teha seda, kui sõprade või perega mingi istumine on ja on teada, et keegi seda sööb. Nostalgiline tõesti.
maris 11.sept 2010 13:05
;) näm näm
maris 11.sept 2010 13:04
minul emme pani leipa ja piimaka oli hea on leiva suup
Lisann 27.juuli 2010 21:56
Ise pole varem leivasuppi teinud, sest seda on teinud mulle ema, kuna elan nüüd ilma vanemateta.Vanemad kolisid soome, ja nüüd oli kappi seisma jäänud leiba, mõtlesin et teeks leivasuppi, aga täpselt pole jälginud ema kõrvalt kuidas see käib siis tulin netti otsima, ja leidsingi. Ma panin ka hoolega leiba ja vett nii,et oleks leivaga tasa, lisasin ka mõned saiaviilud, sest tean, et ema on ka pannud. Ema on teinud mul kuivatatud õunte ja rosinatega ja kui käepärast oli apelsine,siis riivis natuke apelsini koort sisse. Väga mõnus igatahes. Tärklise osa ma ei tea, kas ta seda on lisanud või mitte. Meie perele meeldib nii kuumalt kui külmalt ja peale mõnuga hapukoort.
Gerly 27.märts 2010 12:34
Mina tegin tunde järgi, panin leivale(terve fazeri must leib, mitte kõige pehmem) leige vee peale ja tegin katki, siis panin poti tulele ja kuumutasin läbi. Suhkru asemel panin leigele supile 3supilusikat mett(kuna ei kasuta eriti suhkrut), ja pool klaasi astelpajumarju, teevad mõnusa hapuka maitse. Väga hea tuli;)
kiku 10.veeb 2010 13:49
Mina ladusin leivaviilud potti ja valasin külma vett peale täpselt nii palju, et leib oleks vee all. Jätsin ööseks ligunema. Järgmisel päeval siis tegin kahvliga sodiks ja panin keema. Kuna sau-mikser oli käepärast lasin pärast keetmist veel mikseriga pudru läbi ka, kuigi tegelikult polnudki selleks suurt vajadust :) Lisasin rosinaid, kaneeli ja sidruni mahla. Täna proovin õuntega ka, äkki annavad veel parema maitse juurde.
vesku24 04.jaan 2010 15:44
olen seda isegi teinud aga mitte retsepti järgi vaid ise, kahjuks pole ma rosina sõber ja muud asjad ka sees ei istu siis teen tavalist lihtsalt leib ja kõik . pärast piim peale ja kõht täis:A
elen 01.dets 2009 16:48
tundub, et tuli tõesti hää :) pool pakki oli musta vanemat fazeri leiba, vett panin natuke üle leiva, 5 väikest õuna ja kohupiima topsi täis tumedaid rosinaid. suhkru lisamine on vist maitse asi, meil on maiasmokad peres seega läks rohkem kui siin kirjas, soola nii jao pärast ja või tegi koostise sametiseks. mmm...kuumalt on juba hea, mis siis veel jahtunult ja hapukoorega... aega läks kokku 15 min. leib ei olnud kuivanud, vaid pehme ja vesi ei olnud külm vaid eelnevalt keedetud, õun oli ka pehmemat sorti. loodan, et mu 3a ja 1,5 a ka seda söövad :). jätku leivale!
Elina 27.sept 2009 10:50
Mulle meeldib samuti veidike paksemat leivasuppi koos piimaga süüa... Sobiva paksuse saamiseks lisan veidike mannat. Üks parimaid magustoite:D
Pumkin 13.aug 2009 04:31
Mäletan,et lasteaias oli leivasupp üle kolmapäeviti.Kuna ma eriti lasteaias käia ei tahtnud ja olin nn :haige: koguaeg siis kui oli leivasupi päev siis sain ruttu terveks ja polenud haigusest jälge ka mitte :D Tegin ka seda ja kõik sõid:) Väga hea;)
Kaire 05.juuli 2009 18:52
Aga minule maitseb seda süüa hoopis piimaga ja selleks teen ka vähe paksema nagu leivapuder ja sidrunihapet panen ka sisse muidu jube lääge jääb siis selline mõnus magus hapukas piima peale ja voilaaa :)
Marx 04.juuni 2009 20:22
Kui panna leivad ööseks ligunema, läheb kogu mass nii pehmeks, et pole muudkui keeda, viska õun, rosin, suhkur, kui meeldib ka vaniljet sisse, keeda ja söö. Paksust saab ise reguleerida ilma tärkliseta. Aga hea tõesti nii vahu-kui ka hapukoorega- ja nostalgia, nostalgia ning leib ei lähe raisku :).
LAdy G. 23.mai 2009 17:12
Kõige-kõige parem magustoit . Mina panin rosinate, õunte jms asemel juurde hoopis metsmaasikaid.. Nii hea .. ;):Y:):P:Y:Y
alar 06.mai 2009 15:13
tegin mustast leivast koduõlle ja sellest leivast hiljem leivasuppi.lisasin õunu vanilje suhkurt ja taluvõid,kui valmis lasin ära jahtuda ,ning ajasin vahule .see tuli hüli mega mõnus magistoit.serveeri-
sin vahukoorega,ja kui söömiseks läks siis sõin ainult mina üksi ,sest lapsed vaatasid tegid ainult yäääääääk.:O
Merx 04.mai 2009 19:30
Mina teen õunamahlaga. Leiva teen kahvliga/saumiksriga puruks ja ajan läbi sõela. Tärklist lisan ka natuke. Rosinaid lisan kohe mõnuga.
liilian 23.veeb 2009 20:37
Mina panen veel jõhvikaid ka-need peaksid jääma terveks-mitte purustama supi sees-nii hea hapuka maitse annavad.
KitKat 27.jaan 2009 17:54
Kui panna tärklist, siis selle koguse peale paar teelusikatäit tilgas külmas vees lahustatuna. Hästi nämma toit on! Meie sööme vahukoorega ;)
santaana 30.okt 2008 18:40
Jalle yks vana hea magustoit,kui kasutada ounu,siis on kindlasti ka kaneel yks vaga tarvilik maitseaine,keegi eespool mainis,et voiks panna tarklist,olen teinud seda magustoitu nii ja naa,aga kui paned ounu ,siis pole tarklist vaja,leib ja oun keevad nagunii sodiks,ara pane vett niipalju,et vedel jaab.
Leane1 30.okt 2008 09:29
Riivleivaga saab muidugi mõnusalt, aga kõige ökonoomsem on ära kasutada seisma jäänud ja ära kuivanud leivaotsad. Mina teen katse-eksituse meetodil - alguses vähem vett ja kui vaja, siis veekeedukannust keevat juurde. Õuntega polegi proovinud, ilmselt võiks.
greteliisi 29.okt 2008 12:09
Leivasupist olid lapsepõlvest väga halvad meenutused, ei võtnud seda üle 20a suusissegi. Oli see ju mingi hall mass vastikute klimpidega.Siis proovisin oma maitse järgi teha ja tavaliselt saab pott enne tühjaks kui isu täis. Teen nii: lasen vee keema, sisse pakk riivleiba, suhkrut, mikserdan saumiksriga läbi,panen uuesti keema,segan juurde hästi palju kakaopulbrit ja kivideta kirsse(rosinaid ei söö).Söömisel hapukoort peale ja piima kõrvale.
12