Argitoidud

Lumepallisupp

Keskmine hinne: 3.43 Autor: Maire Suitsu
Lihtne vanaemadeaegne magustoit sobib hästi argipäeva õhtul magusaisu rahuldama.
Valmistusaeg: 20-40 min
Mikserda munavalged suhkruga läikivaks tihedaks vahuks. Aja 5 cm paksune veekiht madalas laias keedunõus keema. Võta beseemassist märja supilusikaga väikesi portsjoneid ning kuumuta kummaltki poolt 30 sekundit, tõsta seejärel vahukulbi abil suurele vaagnale. Kui kogu besee on ära kasutatud, aja piim keema ja sega juurde vähese külma piimaga segatud kartulijahu. Kuumuta segades, kuni põhjast tõusevad mõned mullid, tõsta kohe pliidilt. Mikserda munakollased suhkruga kohevaks. Kalla kuum piim peene nirena munasegu hulka, viimast samal ajal energiliselt kloppides. Lase segu külmkapis kinnikaetult jahtuda. Jaga munasegu taldrikutesse, tõsta lumepallid peale ning kaunista röstitud mandlilaastude või pähklipuruga.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
mikihiir 20.märts 2012 16:43
Aga meie peres teeb ema seda teistmoodi st suhkrukogused on kollase ja valge osas pigem ära vahetatud. Ja nii on kollane kaste magus ning pallid õrnalt soolased (veega tehes lisatakse soola keeduveele, piimaga keetes munavalgele). Magusate pallidega see toit mulle üldse ei maitse :-S
ok 28.jaan 2012 22:04
ime hea:A;):):P
Ülle-Ly 24.jaan 2012 19:13
Tegin seekord Teie retseptist ja tulemus oli tõesti imehea.Suhkrut panin ka täpselt niipalju, kui retseptis öeldud. Lumepallid on ju ise nii magusad, sest nende sisse läheb ju 2 dl. tuhksuhkrut. Igatahes soovitan soojalt ka teistel proovida...
aaron1234...8 10.dets 2011 19:18
Isa teeb praegu seda täiega tahaks maitsta seda ju-
baa ;)
Kallli 06.aug 2011 15:06
Ülihea, mulle täiega maitseb!:D
nipitiri 09.apr 2011 10:48
see magus toit on väga hea, mul vanaema on teinud seda, mulle väga maitseb!:D:):D:Y super hea!
karima 13.märts 2011 11:04
mina keedan palle ka piimas ja vahel kasutan tärklist vahel ei kui kaste ise parajalt paksuks ei lähe siis kasutan tärklist mina vötan 1 l piima 5 muna 4 spl suhkrut jääb mönusalt hea
sirtom 29.dets 2010 18:43
Väga maitsev magustoit!: Teen ka vana-aasta õhtuks!
kaili 12.veeb 2010 12:47
panin piima sisse 2 spl suhkrut ja ikkka liiga vähe, või siiis olen mina jube maiasmokk
kaili 11.veeb 2010 21:41
üks küsimus, kas sellest 1 supilusika täiest suhkrust liitrile piimale väheks ei jää? või kompenseerivad neeed pallid magususe?
gurmaanikas 11.veeb 2010 17:59
Kallid kommenteerijad! Minu mõistust mööda peaks kommentaar iseloomustama eeskätt pakutut retsepti, mitte heietusi teemal, kuidas lapsepõlv möödus ehk mida mehele või lastele kavatsete valmistada. Kommentaaridest peaks esmajoones selguma, kuidas retsepti järgi tehtu välja kukkus, millised plussid või miinused sellel on ja mida võiks teisiti, hoopis paremini teha. Püüame ikka asjalikumaks jääda ning mitte oma ega teiste aega raisata.
2525 11.veeb 2010 10:47
ime hea:Y:A:):(;):R:D:S-
:P
Ei avalda 31.jaan 2010 14:28
täna teeme vist
Kaarel 26.jaan 2010 20:04
Teeme
Ei avalda sorry 18.jaan 2010 18:25
Pole veel saanud, aga lasen varsti emal või kellegil teha. Muidu natuke naljakas nimi:P:A
ponksu 16.jaan 2010 00:30
Vot mulle see toit ei maitse mitte. Oma lastele võin teha, aga ise muidu endale küll ei teeks
susinna 15.jaan 2010 12:37
Vastuseks oeh, pallid hoia eraldi jah. Aga mina tellisin seda suppi oma emalt kui haige olin ja ta küsis, mida tahaksin. Ajad olid teised siis...
priit 12.apr 2009 20:15
Mulle maitseb see toit väga.
hobikas 28.märts 2009 21:31
viimase peal:Y tegin just selle retsepti järgi... järgmine kord proovin tiba vähema piimaga.
Ribik 10 24.märts 2009 10:58
jumalöa hea .tegin aga ise olen 10
oeh 15.märts 2009 17:28
Kui ma tahaks hiljemaks jätta seda, kas ma peaks neid ''lumepallikesi'' eemal hoidma ''kissellist'' või jätan nad kokku ja panen külmikusse vm sja kui tahan tõstan seal kausist nt endale?
He1ina 14.veeb 2009 20:16
Olen asendanud tavalise tolmsuhkru värvilisega. Väga hea magustoit!
TudiLudi 08.veeb 2009 13:57
Hakkan tegema, !:D
Kats 08.jaan 2009 23:13
Mäletan oma lapsepõlvest seda kui pühapäeva lõunaks tehtud magusat. Küll ta oli hea. Ja ema tegi ikka nii nagu Riinagi mäletas ja nagu minagi seda nüüd teen. Ja nüüd kui oma tütar tuleb külla, tuletab meelde ja palub minulgi seda teha. Tõesti hea ja magus suutäis.Ja järgmisel päeval on veelgi parem kui nii kauaks jätkub
aili 08.jaan 2009 14:06
Pimmas keetes jaavad lumepallid ikka pallideks, aga vees vajuvad plonnideks. Ja milleks lisada kartulijahu, ikka vist selleks et veest tehtud.Kui ikka kasutada piima,muna pole vaja mingit paksendamist. Aga kus Suitsu, seal......
12