Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Praetud räimed klassikalises marinaadis

Argitoidud

Praetud räimed klassikalises marinaadis

kodune
PrindiSoovita sõbrale
Praetud räimefileed vürtsikas marinaadis. Enne serveerimist peavad vähemalt 5 tundi maitsestuma. Säilivad tarvitamiskõlbulikena 3-4 päeva. 
Retsept
portsjonile
1 kg räimi
praadimiseks õli
paneerimiseks mune
paneerimiseks jahu
soola
pipart (sidrunipipart)
kalamaitseainet
MARINAAD:
1 l vett
2-3 peenikest porgandit
3-4 väikest sibulat
u 6 tl suhkrut
u 4 tl soola
20 tera musta pipart
10 tera vürtsi
4-6 loorberilehte
1-3 sl 30% äädikat

Kõigepealt keeda valmis marinaad. Maitseaineid tasuks algul panna ettevaatlikult ja oma maitse järgi. Keetmise käigus saab juurde lisada, kui vaja. Kaabi puhtaks porgandid ja lõika õhukesteks seibideks. Koori sibul ja lõika rõngasteks. Pane vesi keema koos soola, suhkru, maitseainete ja porgandiga. Kui porgand on poolpehme, lisa sibularõngad ja keeda veel mõned minutid (sibul ei tohi pehmeks keeda). Enne tulelt võtmist lisa äädikas. Maitsesta lõplikult. Marinaad peab jääma vürtsikas ja magushapu. Pane marinaad jahtuma. Puhasta ja fileeri räimed (kellele meeldib kala koos luudega süüa, pääseb kergema vaevaga). Pane pann tulele. Paneeri fileesid algul jahus ja seejärel munas. Prae õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Praadimise ajal maitsesta soola, pipra ja kalamaitseainega (või soovikohaste maitseainetega). Maitseained võib segada ka paneerimisjahusse. Praetud kalad panna jahtuma. Kui kalad on veidi jahtunud, võib nad panna sobivasse anumasse ( kaussi, purki jne.) Laduda kiht või paar kalu, siis peale marinaadist porgandiviile, sibularõngaid ja veidi marinaadi. Jälle kiht kala, selle peale sibul ja porgand ja marinaadi. Anumat võib vahepeal raputada, et marinaad pääseks kalade vahele. Pealmiseks kihiks olgu sibul ja porgand. Marinaad peab kõike katma. Enne nõu sulgemist peab laskma marinaadil vajuda ja lisada seda vajaduse korral juurde ( olen tavaliselt 2-3 korda marinaadi lisanud). Seejärel nõu sulgeda ja panna külma maitsestuma. Võib süüa juba mõne tunni möödudes. Järgmisel päeval on siiski parem. Enne serveermist lase külmas maitsestuda.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke