Argitoidud

Räimed tomatikastmes

Keskmine hinne: 3.27
Praetud räimefileed vürtsikas tomatikastmes. Enne serveerimist hoida mõned tunnid külmas, parem järgmise päevani.
Kõigepealt keeda valmis marinaad. Kaabi puhtaks porgandid ja lõika õhukesteks seibideks. Koori sibul ja lõika rõngasteks. Kuumuta paksupõhjalises potis õli ja hauta selles porgandit ja sibulat. Lisa tomatipasta ja maitseained ning hauta koos 15-20 minutit. Siis lisa vesi (vett lisa nii palju, et saaks mõnus paks kaste), suhkur, sool. Lase veidi aega haududa. Maitsesta vajaduse korral ja kõige lõpuks lisa äädikas. Maitsestamisega tasub ettevaatlik olla, juurde lisada saab alati, ära võtta mitte. Seejärel puhasta ja fileeri räimed. Pane pann tulele. Paneeri räimed algul jahus, seejärel munas. Prae õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Praadimise ajal maitsesta soola, pipra ja kalamaitseainega. Aseta jahtuma. Veidi jahtunud kalad pane purki või kaussi. Kõigepealt kiht või kaks kala, sinna peale marinaadist sibulat ja porgandit ning veidi marinaadi. Jälle kiht,paar kala ja marinaadi. Vahepeal võib nõud veidi raputada, et marinaad pääseks kalade vahele paremini. Kõige peale kiht sibulat ja porgandit. Marinaad peab kõike katma. Enne nõu katmist või sulgemist tuleb veel paar korda marinaadi lisada, kuna ta vajub alla. Marineeritud räimed pane külma maitsestuma. Süüa võib neid juba 4-5 tunni möödudes, parem siiski järgmisel päeval.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
pensionär 17.dets 2011 17:17
Mäletan lapsepõlest et ema tegi praetud kala marinaadis, Nime-
tati skumbria. Mulle tundub et käesolev marinaad on sama mida mäletan. Proovin kindlasti
tuulika 05.veeb 2011 14:15
Kas suhkrut ja soola liiga palju pole, kardan natuke proovida.
Aadu 04.veeb 2011 12:07
Väga hea marinaad ükskõik mis kalale.
1