Argitoidud

Kabatšokipirukas

Keskmine hinne: 3.33 Allikas: Helgi Pôdra Autor: Mall
Maitev pirukas kaalukatele.
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisained
1 kg tükeldatud noort kabatšokki
2 sl hakitud juurpeterselli
0.5 tükeldatud varssellerit või pool õunsellerit
2 suurt hakitud sibulat
50 kuni 80 g riivitud juustu
1 sl soola
2 dl nisujahu
0.5 kuni 1 dl õli
1 peotäis nisukliisid
4 kuni 5 muna

Valmistusõpetus: Sega suures kausis kabatshokitükid, juurpetersell, seller, sibul, riivjuust, sool ja jahu, viimasena sega juurde õli. Vooderda 30 x 40 cm ahjuvorm küpsetuspaberiga ja kata kergelt kliidega. Tõsta tainas vormi ja vajuta lusikaga 1-1,5 cm paksuseks. Klopi munad vähese veega ja vala ühtlaselt üle vormi. Küpsetada 220-kraadises ahjus 30-40 minutit kuni pirukas on pealt kuldpruun. Võta pirukas ahjust välja ja pihusta peale veidi külma vett, et koorik kõvaks ei kuivaks. Serveeri jahtunult.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
lumemari 03.mai 2005 15:46
võib lisada ka suitsutatud lahjat sinki.meeldib väga.Mõnus ja lahe suutäis.
kalasupp 30.okt 2004 15:30
olen ka teinud varem, hea retsept. ainult sellerit meil eriti ei armastata, selle jätsin välja.
Karin 30.aug 2004 16:30
selle piruka avastasin sügis-paar tagasi, kui pr. Põder sellega võistluse võitis. Tõeliselt lahe ja mõnus! Kes eriti ei armasta sellerimaitset, võiks selleri imepeeneks riivida. Ning kui tegemist XXL munadega, piisab ka kolmest.
1