Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Rabe õunavorm kaerahelvestega

Argitoidud

Rabe õunavorm kaerahelvestega

Soome
PrindiSoovita sõbrale
Riivsaia-fariinsuhkru-võikattega ahjus küpsetatud õunavormiroog.

20-40 min

Retsept
3 tk hapukas õun
4 dl Kaerahelbed
1 dl fariinsuhkur
75 g või
Lõika ümmarguse lahtikäiva koogivormi põhjale sobiv (umbes 22 cm diameetriga) küpsetuspaberist alus. Määri vormi küljed rasvainega. Koori, puhasta ja tükelda õunad ning lao õunaviilud vormipõhjale, nii et see oleks tihedalt kaetud. Sega kokku fariinsuhkur ja kaerahelbed ning puista õunalõikudele. Koputa paar korda vormi põhjale, nii et segu läheks ka õunatükkide vahele. Lõika külmast võist juustunoaga laaste ja kata nendega õunakiht. Küpseta 25-30 minutit 200°C juures ahju alaosas. Pärast küpsemist lase vormil vähemalt tund aega seista ja tee siis põhi lahti. Küpsetist serveerimisalusele kummutades ole ettevaatlik, sest kook on rabe.

KOMMENTAARID

San 09.okt 2007 21:52
Lihtne, kiire ja maitsev! Eriti jäätisega! Mõtlen siin, et võibolla kui lisada siia veel rosinad ja kui teha see kuidagi kahasse saiavormiga, siis võiks veel kokku eriti hea tulemuse anda ja veidi kompaktsema ka, sest saiavormikiht hoiaks paremini koos.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes