Argitoidud

Juustu-kartulipirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Kes armastab teravaid elamusi, valmistagu pirukas sinihallitusjuustuga, kellele teravus ei meeldi, kasutagu mahedamaitselist eestimaist juustu.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
Haki või ja jahu, lisa veidi soola ja haki ühtlaseks massiks. Lisa vesi ja sega kiirelt tainaks. Rulli ümmarguseks kettaks ja kata 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhi ning ääred tainaga. Pane 30 minutiks külma. Koori kartulid ja lõika õhukesteks viiludeks. Koori ja viiluta ka küüslauguküüned. Pane küüslauguküüned koos tüümiani ja piimaga kastrulisse ning keeda 1 minut. Võta tulelt ja lase jahtuda. Küpseta põhja ahjus 200°C juures 15 minutit. Sega omavahel munad, hapukoor, munakollased, murendatud hallitusjuust ja riivjuust. Sõelu piimast välja küüslauk ja tüümian ning vala piim juustusegu hulka. Maitsesta soolaga. Pane kartuliviilud eelküpsetatud põhjale, vala üle juustukastmega ja raputa peale musta pipart. Küpseta ahjus 175°C juures 45 minutit. Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
topolina 29.juuli 2010 18:12
Väga maitsev pirukas, valmistasin ilma sinihallitusjuus-
tuta, aga oleksin vist ikkagi pidanud ka seda panema (või muud vängemat juustu või rohkem küüslauku), sest midagi jäi nagu puudu. Aga muidu väga hea, soovitan.
Atsinna 06.apr 2009 21:40
Maitselt väga hea, kuid ilma kartulita või vähese kartuliga. Isegi õrn kiht kartuliputru sobiks. Kartulit muidu eelistan alati makaronile ja riisile, kuid siin ta ei istunud millegipärast. Sinihallitusjuustu ja küüslaugu maitse oli hea. Küüslauku võiks isegi purustada pressis ja piimas keeta ja jättagi sisse.
Malle Karakull 20.mai 2005 14:43
nii lihtne valmistada ja kiire, minu vaieldamatu lemmik
1