Argitoidud

Ahjukartulid küpsetuskotis

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Maire Suitsu
Küpsetuskotis küpsetatud ahjukartulid. 
Valmistusaeg: üle 60 min
Koori kartulid, lõika suuremad pikuti pooleks; hoia külmas vees.
Vali niisugune ahjupann, mis kartulid ühe kihina ära mahutaks.
Aseta küpsetuskott lauale püsti, pane kotti kõigepealt veest järjepanu võetud kartulid ja seejärel õli.
NB ! Koos kartulitega kotti sattuv vesi on vajalik auru tekitamiseks, aur aga hoiab kartuleid kuivamise eest.
Soovi korral võid kotti veel paar lusikatäit vett lisada.
Võta kotist kartulite lähedalt kinni ning raputa, et kartulid kattuksid õliga.
Aseta kott ahjupannile ja vajuta kartulid laiali üheks kihiks.
Raputa kartulid ühtlaselt soolaga üle, sule kott klambriga.
Lõika kääriotstega koti peale keskele aurupilu, mis olgu pigem väike kui liiga suur, ning tõsta pann ahju keskmisele siinile asetatud restile.
Suurenda aurauauku vaid siis, kui kuum aur koti liiga ähvardavalt puhevile surub.
Aga ole auruga väga ettevaatlik, sest kõrvetused on valusad.
Küpseta maksimumkuumusel kuni ägeda särina tekkimiseni, seejärel alanda kuumus 200°-ni.
Keskmise suurusega kartulid peaksid pehmed olema umbes pool tundi või hiljemalt 40 minutit pärast särina algust.
Proovi kartulite küpsust otse läbi küpsetuskoti pika bambusest shashlõkivardaga või kokteiltikuga.
Kui küpsus ei rahulda, küpseta veel mõnda aega.
Täiendavaks pruunistamiseks lõika küpsetuskotilt kogu pealmine osa maha ja reguleeri ahi maksimumkuumusele, või lülita sisse grillelement.
Hea teada !
Kui sul on samaks söögikorraks pakkuda ka sealiha ahjupraad, võid laualeviimisel kartulite peale nitistada maitsvat pruuni praeleent.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
lllllll 24.nov 2012 17:27
:O:O:O:O:):):):D:D:D-
:D:Y:Y:Y:Y:A:A:A:A:A
ellen 03.okt 2012 16:47
...paar kanakintsu olen pannud kartulite peale ja porgand,sibul loomulikult
vepi 21.juuni 2011 22:25
Mmmmm kui hea :) tegin küll natuke teistmoodi ja lisaks soolale lisasin sidrunipipart ja natuke tüümiani, mis andis väga hea maitse :) Olen lisaks pannud ka porgandi, paprika ja sibula koos kartuliga küpsema, saab väga mõnusa lisandi mõnele lihale:Y
anneke041 10.veeb 2010 01:17
väga nämma:::Y:
Anni_ 25.jaan 2010 12:12
Lihtne, mugav ja maitsev ! :Y
Helen 07.jaan 2010 20:07
Tõesti olid head!
laura53 25.okt 2009 15:55
Nämmad:) Ilusad, kõrbedad ja nii maitsvad kartulid ! Teen kindlasti edaspidigi:)
Nämma 24.okt 2009 14:47
:( kardulas maailma parim toit!
Atsinna 18.veeb 2009 14:46
Küpsetuskotiga ei juhtunud küll midagi halba. ka mitte ei sulanud. Maksimumkuumusel hoitakse lühikese aja jooksul, kuni ägeda särina tekkimiseni.
memmeke 30.dets 2008 15:49
Teen nii ahjukartuleid juba pikka aega,aga ma lisan sinna veel sidrunipipart ja soola.Väga maitsev on:)
Atsinna 28.dets 2008 21:21
Tõeline leid minul! Üritan ka lisanditega teha, niipea sellest kindlasti ei tüdine. Aitäh retsepti eest!
VanDahl 12.nov 2008 17:58
Peab proovima.Tänud.
Gerz 06.mai 2008 16:10
hakkan ka neid kohe tegema , kommentaare lugedes hakkas suu vett jooksma :P
bunnygirl79 28.dets 2007 17:23
Tõeliselt head ja mahlakad kartulid, õli võib isegi natuke vähem panna ja vett rohkem. Lisasin ka natuke tüümiani, tulemus oli väga hea.
margusta 16.okt 2006 18:24
See oli nii hea et keeele viis alla.
Sonera 24.veeb 2006 21:19
Ka mina teen neid täitsa tihti. Tulevad mahlased ja lisan ka vahel porgandit ja sibulat. Nämmad ! Poja sööb ainult neid kartuleid majoneesiga ja muud ei tahagi :)
Annekas 01.juuni 2005 09:06
Olen mitmeid kordi teinud ja lapsed jumalast õnnelikud et nii häid kartuleid saab.Tänud Teile !!!! Lisan ka porgandeid ja aroomisoola ,oi kui hea maitse tuleb:)
eti 27.apr 2005 21:01
Proovisin kohe ära,väga hästi õnnestus,veel üks mugav võimalus maitsvaid kartuleid küpsetada
1