Argitoidud

Ahjus küpsetatud riisipuding

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Maire Suitsu
Siin on midagi paljude komponentide ja tavalisest veidi keerukama valmistusviisiga roogade austajatele.
Kogus: 4 portsjonit
Keeda riis pakendi õpetuse järgi pehmeks. Aja piim kuumaks ja lisa väikeste lusikatäite kaupa toorjuust, 50 g võid ning kodujuust. Kuumuta segades, kuni toorjuust on sulanud. Lase leigeks jahtuda. Lisa suhkur, tsitrusekoor ning lahtiklopitud munad, sega hästi läbi. Viimasena sega juurde riis. Kalla rasvaga määritud, umbes kaheliitrisesse ahjuvormi. Sulata ülejäänud või. Sega riisihelbed pruuni suhkruga ja kata selle seguga vormiroa pealispind, nirista sulatatud võiga üle. Küpseta ahju keskosas 175° juures 30 minutit ehk kuni roog on peaaegu hüübinud ning vormi kergel sakutamisel liigub vaid keskelt. Serveeri jahtunult koos marjakastmega või paksema marjakisselliga. Kuna seda järelrooga keegi vaevalt argipäeval serveerima hakkab, valige küpsetamiseks vorm, mis sobib kanda ka pühapäeva- või peolauale.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kiqpiq 27.apr 2009 16:01
Väga maitsev puding. Ainult et ise jätaksin järgmisel korral katteks riisihelbed lisamata. Need läksid ahjus ainult kõvaks ja pärast krõmpsusid tüütult hamba alla. :R
1